prezident508141Проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател

Екатерина Захариева, служебен вицепремиер по икономическа политика и министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране

Проф. Йордан  Христосков, служебен вицепремиер по социална политика и министър на труда и социалната политика

Христо Иванов, служебен вицепремиер по правосъдие, вътрешен ред и сигурност и министър на правосъдието

Илияна Цанова, служебен вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз

Васил Щонов за служебен министър на икономиката и енергетиката

Мирослав Ненков, служебен министър на здравеопазването

Йордан Бакалов, служебен министър на вътрешните работи

Румен Порожанов, служебен министър на финансите

Николина Ангелкова, служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Доц. Румяна Коларова, служебен министър на образованието и науката

Велизар Шаламанов, служебен министър на отбраната

Даниел Митов, служебен министър на външните работи

Мартин Иванов служебен министър на културата

Евгения Раданова, служебен министър на младежта и спорта

Васил Грудев, служебен министър на земеделието и храните

Светлана Жекова, служебен министър на околната среда и водите

 

2 коментара

  1. Уважаема Раданова,

    С тъга в интонацията и сълзи в мислите Ви предавам палката на министерската щафета. Имам моя формула, която открих през моята мисия на месия като министър. Никога не бъркай ваксата на кънките. През моите 13 месеца опълченстване открих абсурдната (за конвенционалните интелекти), но приносна (за световната наука) прилика между едно изречение в граматиката и управлението.

    Моите хармонични, комплексни и дисонансни за простолюдието фрази крият послания, които са като писмеността на маите. В страната на персонифицираните безотговорности аз, професорът, успях да схвана хладната логика на танца на мускулите, мозъка и стратегиите на спортните успехи.

    Като личност, отдадена на пунктуалността до безотговорност, искам да Ви кажа мойта малка тайна за успеха на един министър. Не правете нищо. Стискайте палци и си пазете китката за броенето на пилците и пачките.

    Те, българските спортисти, се справят сами. От стискане на палци днес аз успях да докарам Григор до 8-мо място в световната класация. Възкръснах и Пиронкова. Всички български деца, де що отидоха по олимпиади, взеха им медалите и им скриха топките на чужденчетата. Както всички знаем, олимпиадите са спортни събития. Учителите, дето са по снимките, са командировани от мен и коалицията ни – това е една друга тайна, която Ви артикулирам сестрински.

    Искрено Ви завиждам, че за вашите смешни 2–3 месеца няма да имате олимпиада в програмата. През моето интензивно изживяване в Сочи аз научих много за кръвоснабдяването на бузите, но не ми пукаше. Останах индиферентна от акламациите и негативността. (Вижте колекцията от снимки в чекмеджето отдясно, второто, на бюрото, което завещавам.)

    Оставям Ви с благородната завист, че ще си карате кънките на пометеното от мен. Не хранете журналистите с пресконференции – кучета са, гладни и неблагодарни са!

    Разкрачена между славата и афирмацията, оставам Ваша съветничка.

    Мариана Георгиева, доктор по синтаксиз.

    offnews

  2. Кога служебното правителство ще пипне областните управи? Докога Цецка Димитрова ще се вози на служебен файтон всеки ден до Тетевен? Вчера “Протестна мрежа” е заснела как си върши лични работи посред бял ден с държавна кола. А представителят на ДПС Мъстънов ходи за два часа на работа и после приема в добро състояние в бара до партийната централа.
    Защо господинът Недялков не си контролира подчинените?

Comments are closed.