По сигнал на гражданин, служители на Община Ловеч съставиха акт за установяване на административно нарушение на лицето С. С. К. (67 г..) от Ловеч, пенсионер, за това, че на 21 март около 11 часа е извършил нарушение. Въпросният гражданин е изхвърлял отпадъци от стърготина извън обособените от общината контролни депа – по-точно на път в местността Ак Баир.

С това си действие е нарушил разпоредбите на Наредба № 1 за опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата, приета от Общинския съвет в Ловеч и съответно подлежи на глоба.

Нарушителят се е подписал под акта без възражения.

Община Ловеч обръща внимание на гражданите да спазват приетите наредби, които определят реда и местата за изхвърляне на отпадъци. В противен случай служителите ще продължат да санкционират несъвестните граждани, които с действията си създават нерегламентирани сметища.

1 коментар

  1. То целият град/без площада пред Общината/ е заприличал на боклукчийска кофа,ама ей на,пенсионерите са виновни за неправомерното изхвърляне на боклуците.А от снимките личи ясно колко”поддържан е въпросният път /общинска пътна мрежа/и колко много нарушитеи преди посочения пенсионер са трупаливсякакви отпадъци/вкл.строителни/безнаказано!Това ли е примерът за работа на една община и това ли са”видимите резултати” на кметицата?!

Comments are closed.