Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на дете.

Обвинението срещу Благовест Н. е за това, че на 13.08.2015 г., около 22:30 часа в  Ловеч, зад хотел „Ловеч“, при управление на лек автомобил „Алфа Ромео”, нарушил правилата за движение: като водач на МПС не се движел възможно най-вдясно по платното за движение и превишил максимално разрешената за населено място скорост на движение от 50 км./ч., като се движел със скорост от 73,84 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на Габриела Г. на 11 години.

На 13.08.2015 г., около 22:00 часа група приятели се събрали, напазарували от магазин и решили да отидат някъде, където могат да спрат колите и да си говорят. Избрали това да е до алеята на космонавтите. Пръв потеглил обвиняемият с лек автомобил „Алфа Ромео“, а след него тръгнали другите два автомобила, като колите се движели в колона, минали по транспортния мост и завили по ул. „Осъмска”. Точно под козирката на хотел Ловеч на пътя изтичало дете, но обвиняемият не могъл да реагира и ударил момичето, в резултат на което, то отскочило и паднало на земята. Пострадалата била откарана веднага в болницата, където не след дълго починала.

Момичето заедно с родителите си било на тържество в ресторанта на хотела. Заедно с друго момиченце от тържеството излезли навън да си купят вафли, без да се обадят на родителите си, като възнамерявали да се върнат бързо. Когато тръгнали да пресичат пътното платно се появила „сребриста кола”, която ударила едното дето. Гледайки какво се случва, другото дете било бутнато от следващата кола, но с помощта на минувач успяло да стане и да отиде в ресторанта, за да съобщи за случилото се. Лошата новина бързо се разнесла и гостите на тържеството излезли на улицата и започнали да се саморазправят с водачите на двата автомобила. На мястото на инцидента пристигнал патрул на МВР, като тълпата се нахвърлила и срещу него. Афектирани от пътния инцидент, хората обърнали двата автомобила нагоре с колелата и нанесли щети и на патрулния автомобил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

11 коментара

  1. Ti danesi hitler be grozniko samo za ciganite gledate ti samiq si po dolen ot ciganite idiot glupav

  2. Ето сега вече разбрах защо синът на председателя на Общинския съвет Ловеч,Петър Цолов-на 21 години,не беше задържан и съден за”самокатастрофирането си”в стената на фотоателие “Алекс” преди месец.Профучал с непозволена скорост.Минал на червен сфетофар на кръстовището пред детската градина,навлязъл в насрещното движение по платното до фотоателието,което е отделено със зелено островче от платното,в което е трябвало да се движи.За малко не убил пешеходката Димитрова,която на зелена светлина пресичала срещу ателието.Само по едното чудо не убил двете деца,които били на тротоара пред фотоателието.И на всичко отгоре в колата си/не за първи път/имал наркотични вещества.
    Трябвало е просто да убие или Димитрова или някое от децата,или пък и тримата,за да се стресне полицията в Ловеч и таткото – председател Цолов!
    Както е тръгнало ,може и това да дочакаме!?

  3. Съгласен съм с госпожа Darinova.
    Дискриминация между децата не трябва да се прави.

  4. Kak moji da ima takiva nagli hora koito kazvat cigancheta te samite ne znaqt ot kade proizlizat mrshi nagli samo za cigancheta opsjdate no ako ciganin blsne blgarchenqma dago jalite prostachka dolna bog date nakaje

    1. Мангалка неграмотна , къде в статията прочете думата ,, циганин” ? И още нещо да ти редя …. за теб съм сигурен от къде произлизаш …. сещаш ли се : ми от катуна ма сапунеркоооооооооооо!!!!

  5. А, те българчетата все по тротоара ходят просто са деца

  6. Стига с тази Англия. Там циганчетата не ходят по средата на улицата

  7. Шматки,това в Англия става на третия ден.къде спахте 16 месеца!!!

Comments are closed.