Пламен Христов, БТА
Съветът на директорите МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” е подал оставка, потвърди за БТА председателят му Даниела Коларова. Тя е депозирала молбата за напускане в Министерството на здравеопазването още в края на миналата година, а вчера това са направили и изпълнителният директор на болницата д-р Анка Георгиева и членът на съвета Теодора Пенкова.
Мотивите на Коларова да подаде оставка са заради липсата на приемственост в стратегията и подхода между предишния екип на МЗ и настоящия, и игнорирането й като специалист и експерт при вземането на решения след идването на новото ръководство на министерството. Коларова каза още, че ще настоява в най-кратки срокове да бъде свикано извънредно общо събрание на акционерите, за да бъде избран нов Съвет на директорите, старият да бъде освободен от отговорност.
Очаква се утре в ловешката болница да бъде представен новият й прокурист.

17 коментара

  1. Няма държава и държавник който обективно да птецени коя болница е нужна и да я поддържа така, че да е коректив и на частните болници.Питате ли се защо няма проблеми с тях?

  2. Да , г-н Колев .А по Коледа на наш роднина от Троян с кръвоизлив в мозъка се наложи с часове да чака линейка от Ловеч за да го закара в Плевен до Неврохирургията.Колко ли щеше да чака ,ако линейката е от Плевен?! Така си измира народа, а Вие къде се поставяте?

  3. Отдавна тази болница в този и вид трябваше да бъде премахната като структура. Това е болница правена и мислена когато Ловеч е бил 80 000 град, сега я има я няма 15 000. Болницата е на издръжка на Министерството , а кметицата няма кой знае каква роля в тези отношения. Липсата на всякакъв персонал не е тайна за никой, което допълнително обезмисля функцията на болницата. Защото сградата не лекува, лекуват хората, персонала. Една поликлиника с някакъв спешен център са напълно достатъчни за града. Но това са неща които няма как да обясниш на град като Ловеч. И от там идва проблема. От къде да намерим много пари, за да запазим статуквото и ниското качество на обслужване, че да са доволни всички в Ловеч.Неразрешим казус.

  4. А какво се случва ако някой има нужда от спешна помощ?Например астматичен пристъп или нещо подобно? 30 км. Плевен; 28 км. Троян…дали може да се издържи. Ами хората от селата ???

  5. ДА Я ЗАТВАРЯТ! САМО НЕКЪДЪРНИЦИ И РУШОВЕТЧИЙ ОСТАНАХА !ГЛЕДАТ ТЕ В РЪЦЕТЕ ВЗИМАТ ПАРИ НА ВСЕКИ КАБИНЕТ ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА ПРИ ЛИЧНИЯТ ПЛАЩАШ ВЗИМАШ НАПРАВЛЕНИЕ ОТИВАШ ПРИ СПЕЦИАЛИСТА ПАК ИСКА ПОТРЕБИТЕЛСКА !ЗА КАКВО?!?! ЧЕ НАЛИ ГИ ВЗИМА ОТ НАПРАВЛЕНИЕТО! !!!ДА СЕ МАХАТ !!!КРАДЪТ НО ВЕЧЕ НЕ ОСТАНА БИНТ СИ НОСИШ ЛЕКАРСТВА СИ НОСИШ ПЛАЩАШ ЗА ВСИЧКО КАТО ПОП ДАВАТ ТИ ЕДНО ЛЕГЛО ПЛАЩАШ ЧАРШАФИ ОДЕАЛО КАЛЪВКА СИ НОСИШ АКО ПЪК СИ МНОГО ЗЛЕ ДА НЕ МОЖЕШ САМ ДА СЕ ОПРАВЯШ ДАВАШ НА САНИТАРКИТЕ РУШОВЕТЧЕТА ТА ДАНО ТИ ДОНЕСАТ ПОНЕ ЧАША ВОДА ИНАЧЕ СИ УМИРАШ КАТО КУЧЕ ТАМ !!! ДА Я ЗАТВАРЯТ!СЪРБАЛ СЪМ ИМ ПОПАРАТА !!!!РАЗБРАХ ЩО ЗА СПЕЦИАЛИСТИ СА ЗАТОВА ОТ 10Г НЕСТЪПВАМ ПРИ ТИЯ…

  6. Не пишете тук.ами всички на улицата докато не се реши проблема.Иначе ако си стоите на задниците,ще ви го забодат в тях.Те са за затвора срам нямат.

  7. И сега какво следва?Ако на някой му се наложи спешна и неотложна манипулация която е животоспасяваща???Нито до Плевен ще издържи нито до Троян???Едно е да търсим специалисти в Плевен и Троян друг е въпрос за спешна помощ.А катастрофите от Абланица и Микре спешни къде отиват?Който каквото и да казва в областен град болница трябва да има!!!

  8. Хора, целият град е пред затваряне! Кого ще лекуват???? Но е срамота, областен център да остане без болница заради безхаберието и некадърността на управниците си!

    1. как кого, нас, нали сме тук, родителите ни – на колко км трябва да тичаме за елементарни неща. Преди дни е била под въпрос даже операция от апендикс или там както точно се казва.

  9. няма ли някои знаещи и хора дето им пука да кажат какво да се направи, защото това е престъпление да се затрие стратегическо болнично заведение заради нечии интереси

  10. Аз предлагам ако закрият болницата да закрият и кметството за какво ни е кметството като няма да имаме болница

  11. ЗАСПАЛАТА ЛОВЕШКА КМЕТИЦА ,ВМЕСТО ДА ВЯРВА В КЪСМЕТИТЕ НА БАНИЦАТА ДА СЕ ВЗЕМЕ В РЪЦЕ И ПОМАГА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА БОЛНИЦАТА , ЗАЩОТО АКО БОЛНИЦАТА СИ ОТИДИ , СЪС НЕЯ МОЖЕ ДА СИ ОТИДЕ И ТЯ !!! ПАРИТЕ СЪС КОИТО ПЛАТИ НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ , ПРОТЕЖЕТО НА ЦЦ , ДА БЕШЕ ГИ ДАЛА НА БОЛНИЦАТА !!!

  12. Голям ПРАЗ……. да я ЗАТВАРЯТ!!! БОЛНИЦА???БИЛА….. НЯКОГА!!!

Comments are closed.