obsajdanemost25081515Съветниците от групите на ПП ГЕРБ и СДС внасят в понеделник предложение за свикване на заседание на Общински съвет Ловеч. Дневният ред включва една точка – проекто-решение за „Налагане на забрана за промяната на визията на Покрития мост в гр.Ловеч“.

На 25.08.2015 г. от 14:00 часа в зала 109 на „Дом Преслав“, Община Ловеч проведе Обществен форум за обсъждане на проект „Преустройство и рехабилитация на Покрития мост в гр. Ловеч” със заинтересованите страни и гражданите.

Общественият форум за Покритият мост завърши с категоричното решение „ЗА” запазване на визията на Покрития мост в Ловеч. Арх. Емилия Христова заяви, че архитектите ще оттеглят предложението си за преустройство на моста, даващ му белия облик и ще внесат единствено предложението за запазване на съществуващата визия на моста.

Предлагаме на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, Общински съвет-Ловеч да                                                             РЕШИ:

  1. Общински съвет – Ловеч налага забрана за промяната на визията на Покрития мост в гр. Ловеч.

Настоящото решение влиза в сила от датата на публикуването му на интернет сайта на Община Ловеч.

Препис от решението да се изпрати на кмета на Община Ловеч за сведение и изпълнение, при спазване изискването на чл. 44, ал. 1, т. 18 от ЗМСМА.

 

Точката за Покритият мост не беше включена в дневният ред на последното заседание на Общински съвет, проведено на 26-ти август, поради важността и нуждата от предприемане на спешни мерки по другата важна за жителите на община Ловеч тема – нормализиране на пътната ситуация в града.

 

3 коментара

  1. Битката не спира със запазването на фасадата! Важно е как точно ще се реставрира тя и колко ще струва. Важно е и какво ще се прави по вътрешността на моста. Той трябва да се превърне в едно средище, изцяло предназначено за ползване от местните занаятчии. Това несъмнено ще повиши броя на туристите, които ще се стичат, за да видят Ловеч.
    Към властта:
    След като осъзнахте, че трябва да си пазим историята, нека го направим пълноценно!

Comments are closed.