obs2304131Павлин Иванов

Скандално протече днешното заседание на Общински съвет Ловеч. Групата съветници на БСП напуснаха редовното заседание на местния парламент след гласуването за обявяване на Николай Кълбов за „Почетен гражданин на град Ловеч“. Заедно с тях от работа си тръгнаха и двамата съветници от ДПС, Пенко Пенков, Слави Иванов и Косьо Попов.

Продължението на заседанието е насрочено за 28 май 2013 г.

След като беше приета единствената „важна“ точка „Почетен гражданин на град Ловеч“, всички други истински важни – одобряване на план-сметката по повод тържествата за празника на град Ловеч, без което няма възможност да се проведат празниците и да бъде платено за всички насрочени събития от общинския бюджет. Не беше приет и Общински  план за действие за интегриране на ромите, Приемане на нова  Наредба  за определянето и администрирането  на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч и други. Не бяха гласувани и точки, по които има срокове, които са важни за спазване.

Оказа се, че единствено важно за повечето съветници е Кълбов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Ловеч“. Интересите на града и неговите граждани, не намериха място в душите, сърцата и главите на именно на тази част от народните представителите на община Ловеч в Общински съвет Ловеч. Интересно е колко струва клетвата, която са положили като такива, още повече, че част от напусналите представители на гражданството са на челни места в партийните листи за предстоящите избори.

По-късно очаквайте подробности.

18 коментара

  1. "ДЕКЛАРАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ЦЕНТЪР НА БСП

    Осъждаме остро присъствието на човек с присъда за убийство в листите на ГЕРБ. Публично известен е вече фактът, че водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендил Валентин Микев е осъден за отнет човешки живот.

    Националният предизборен център на БСП заявява, че грубо са престъпени всички граници на политическия морал. След като ГЕРБ стана единствената партия, осъдена за купуване на гласове, сега вече е и единствената партия, приютила в листите си осъден за убийство.

    Българските граждани заслужават повече! Това е гавра с правото им да избират. В българския парламент имат място достойни, почтени и можещи политици.

    Настояваме ГЕРБ да оттегли кандидата си и да се разграничи от него. В противен случай това ще е поредната градация в неморалните проявления на партията на Бойко Борисов, която направи грозната атака срещу митинга на БСП в Банкя, когато отново никой не се извини и разграничи от неприличните жестове и агресия на агитката на ГЕРБ.

    02.07. 2009г.
    Национален предизборен център на БСП

    http://old.lovechtoday.eu/news.php?readmore=2546
    LovechToday на 03.07.2009 03:46"

  2. „Защо сме социалисти
    Сергей Станишев

    Ние сме социалисти, защото разбираме солидарността като създаване на условия за ефективно решаване на проблемите. И защото за нас важното е, че само с обединените усилия на мнозинството може да се справим с проблемите дори само на един.
    Искам да кажа още няколко думи за още една толерантност. Толерантността на българските социалисти към различното мнение, различния възглед за общественото ни развитие, когато националните интереси го изискват.
    Няма съмнение, че националното съгласие, търсенето на общонационални приоритети и национални каузи са част от веруюто на българските социалисти.
    Затова, ако една политика на пръв поглед изглежда несправедлива и дясна, но носи добро и решава проблемите на големи групи хора, на по- голямата част от обществото, то тогава тя е лява политика. Доброто за повечето хора е ляв възглед и никой не може да го оспори.“

    Да ама Не!

    Днес по начин изключващ каквато и да е била толерантност ловешките социалисти в общински съвет на практика доказаха, че нямат нищо общо със социалистите за които Сергей Станишев пише в книгата си “Защо сме социалисти”.

    Отказа им, да вземат решение за доброто за повечето хора от Ловеч, като гарантират с решението си европейско финансиране на един от символите на Ловеч –зоопарка, е показател, че тези хора изобщо нямат леви възгледи , а още по-малко пък толерантност за която Станишев пише в книгата си и този факт никой не може да го оспори.

  3. БСП и ДПС ръка за ръка. То бива тъпотия, ама това на нищо не прилича. Оня мушморок с влошаващото се здравословно състояние, който ходи по мачове с екип на БСП, бил ли е на съвета? Той ми е любимец. Сладур неарестуван 🙂

  4. Вярно ли е, че съветниците от ГЕРБ гласували Кълбов за почетен гражданин? Ега си позора! Тези до един са комунисти и ченгета! Лижат задници за пари повече от червените. Първо Ганчев, после Кълбов – икономиката на Ловеч е стигнала завидни успехи!

  5. Ами след тези писаници тоя ако го не е срам да иде и да си вземе “ордена” !!!

  6. ” точка 6. Годишен отчет за изпълнение на Програма за управление за мандат 2011-2015 за периода 01.01.2012- 31.12.2012 година.
    Докл.: Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч”

    Този отчет е за първата година от третият мандат на кмета. В началото на тази точка най-невъзмотимо си сложи чантичката през рамо и с бодра крачка наупсна заседателната зала последния общински съветник.

    И така десертиралите от заседанието съветници демонстрираха отношението си към работата на кмета за 2012г.

    А по закон този отчет се приема от ОбС до 31-ви януари, но съветниците от БСП положиха сериозни усилия, за да не мине отчета на кмета.

    Уважаеми г-н Кмет,
    не Ви трябват никакви врагове, нито от герб ,нито който и да е било друг, защото Вие си имате ‘приятелите” от групата на съветниците от БСП . Защото само те и никой друг са достатъчни да провалят Вашия трети мандат.

  7. По мое скромно мнение , от този тежък скандал пострада единствено кмета, тъй като двадесет негови предложения не бяха приети от ОбС .
    И за такива случаи се казва, че падналите жертви са от ‘приятелси огън’!

  8. Тези както така взеха да си напускат, да вземат да напуснат окончателно, а не да се подиграват с тези, които са ги избрали. Пък били те избиратели мангали и старци от селата!

  9. Че нали тези които останаха си избраха Корнелка за председател без тези които напуснаха! Да си работят сами, нали ИМАТ ВОЛЯ или ЯЛОВ Е МАМИ!!!

  10. Браво на господата общински съветници от БСП! За пореден път показаха, че ние гражданите ги избираме само да бранят частния си интерес. И да провъзгласяват за почетни граждани личности като Кълбов! Срам за Ловеч!

  11. Е това и аз казвам, старата песен като с Гришата. Същият кмет, подобни услуги и пътувания из Европа и т.н.

  12. Кълбов е човек от ДС, така че трудно някой да застане на пътя му. За мене това дейстие е един вид връщане на услуга “От другар на другар”. Всички знаят, че кметският син работи за Кълбов на ръководен пост със значително по висока заплата от масовата за завода (Е, не чак толкова висока като на самия Кълбов – 16 000) – Един вид реверанс за дадените дялове на новотоо сметище на Спарки Елтос…. “В предложението на кмета се казва, че приносът на Николай Кълбов за утвърждаване престижа на Ловеч е значителен. Той е дългогодишен член на Консултативния съвет за икономическо развитие на община Ловеч, в периода 2003-2007 г. е негов председател, успешно развива идеята за подпомагане и развитие на малкия и средния бизнес в Ловеч, основател е на клъстер “Електроинструменти”, чиято основна функция е стимулиране на малките и средните местни фирми.” – в-к Ловеч Прес

    Нямаше да е лошо да се спомене и смешната цена за която другаря Кълбов е придобил предприятеято – сравнима с цената на голям апартамент.

    Определено някой хора продължават да живеят в друго измерение на Вселената.

  13. Ами нали си имаме и други “Почетен гражданин на Ловеч” от по-високо обирджийска класа като Гришата (Гриша Ганчев) например, какво толкова сега……

  14. Тоя обирджия ако бъде удостоен със званието “Почетен гражданин на Ловеч”, просто ще се обезцени и това звание… Всичко в града вече не струва нищо, града се руши, обезлюдява се изобщо нямам думи… Все си мислех, че има надежда, но след днес, вече съм убеден, няма надежда, няма бъдеще, няма нищо в този град вече…. Остават само спомените за значително по-доброто минало на града. И няма да е лошо господата от Общинския съвет заедно с кмета и всички бивши такива на тези позиции да си понесат вината за всичко това, ама то и полиция и прокуратура нали са с тях, та няма и това да се случи.
    Амин.

  15. Ето това е предателство! След това ДЕМОНстративно напускане на заседанието трябва да си подадат групова оставка. И да се насрочат избори за нов общински съвет. Щом отказват да работят за гражданите на общината – да напуснат!

  16. За изключително важната точка 30 от дневния ред, внесена по 24 часовата процедура от кмета, касаеща интергирания план за развитие на Ловеч , по която се гонят срокове във връзка с финансирането по програмите за този период просто не ми се говори, тъй като в този случай безотговорността на общинските съветници е меко казано престъпна по отношение на местната общност във връзка с парите за които толкова много се говори и се чакат да дойдат от Европа за града ни.
    Какви пари ще дойдат след , като съветниците отказват да работят!

  17. “точка 18. Предложение за възлагане на представителите на Община Ловеч в Общото събрание на РТА „Стара планина”, насрочено за 25 април 2013 г., за гласуване за прекратяване на сдружението, съгласно изискванията на ЗЮЛНЦ”.
    Докл.: Милко Недялков – общински съветник, представител на Община Ловеч в Общото събрание на РТА”Стара планина””

    При разглеждане на тази точка в комисиите стана ясно, че е наложително да се прекрати съществуването на това дружество.

    Интересно защо ли вносителя на това предложение , съветника Недялков безпардонно напусна заседанието.
    Не за първи път този общински съветни едно говори, а съвсем друго прави в действителност, но до сега такова чудо не е било – сам да бойкотира себе си.

  18. “точка 14. Предложение относно одобряване на план-сметка за финансовото обезпечаване на 11 май-Ден на град Ловеч.
    Докл.: Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч”

    Общинските съветници, които показно напуснаха заседанието лишиха гражданите на Ловеч от законосъобразно финансовото обезпечаване на тържествата по случай 11 май-Ден на град Ловеч.
    Също така, тези общински съветници бойкотираха предложението на кмета и така го лишха, законосъобразно да организира финасирането на тържествата.
    За подобно безотговорно поведение на хора, които са положили клетва в работата си , като общински съветници да се ръководят от интереса на местната общост, може да се каже, че тези хора се руководят от всякакви други интереси, но не и от интереса на местната общост.

Comments are closed.