kmet1903121Да се открие процедура за изработване на общ устройствен план за територията на община Ловеч, който да обхване всички населени места в общината и техните землища и да включва актуализация на действащия общ градоустройствен план на град Ловеч. Това предлага на общинските съветници да решат кметът на общината Минчо Казанджиев.

Необходимостта от създаване на общ устройствен план за територията на цялата община е породена от настъпилите промени в обществено-икономическите и устройствени условия, както и с цел да се конкретизират всички намерения на община Ловеч и да се създаде планова основа за инвестиционни инициативи, които ще се реализират със средства, осигурени по международни договори или от държавния и общинския бюджет, и от различни инвеститори. Това посочва в предложението си до общинския съвет кметът.

Общият устройствен план е част от стратегическите планови документи, сързани с провеждане на държавната политика за регионално развитие и е подчинен на националната концепция за пространствено развитие, регионалните схеми за пространствено развитие, концепцията за пространствено развитие на община Ловеч и общинския план за развитие. Планът се изработва в съответствие с изискванията на Закона за устройство на територията.

Предложението на кмета ще обсъдят на заседанията си постоянните комисии на общинския по бюджет и финанси – на 20 май, и по общинска собственост, по устройство на територията, комунални дейности и околна среда и по правно-нормативни въпроси – на 21 май.