lovechobshtina103121На вчерашното заседание на Общинския съвет общинският съветник Иван Минков, председател на комисията по приватизация и следприватизационен контрол, оттегли внесеното предложение за отчет на комисията през 2015 г.  Мотивите  – на заседанието на постоянната комисия са отсъствали двама от състава й. Освен това е необходимо отново да се прегледат материалите, както и да се осъвремени правилникът за работа на комисията.

Внесеният днес отчет обаче предизвика спорове, тъй като някои приватизационни сделки са с нарушени условия по договорите.

Общинският съветник д-р Георги Митев обърна внимание на три сделки с изтекли срокове, промени на собствеността или със съдебни дела.

Едната се отнася за продажба на бившето училище в с. Соколово с купувач „Алги“ ООД –Ловеч, другата за кафе сладкарница „ Ерфурт“ –  Ловеч с купувач „Ивреид“ ООД- Ловеч, третата за сграда с незавършено строителство, преназначена за „Исторически музей и картинна галерия“ срещу Община Ловеч зад реката, която днес е разрушена. Купувач  е „Литекс комерс“ АД – гр. София. Съветникът предложи, ако е необходимо, да се развалян сделки.

Днешната сесия на Общинския съвет в Ловеч приключи в 16,15 часа след изчерпване на дневния ред от 29 точки. Председателят на ОбС Петър Цолов обяви следващото дванадесето редовно заседания за 26.05.2016 г., четвъртък, от 10 часа.  Постоянните комисии ще заседават на 17 и 18 май.

 

1 коментар

  1. “Високата експертиза”на администрацията и на част от състава на общинските съветници още дълго ще води към оттегляне на предложения и доклади по време на разискванията.

Comments are closed.