За трета година се организира Фотоконкурс „Селфи в библиотеката”

Направете снимка в библиотеката с любимата си книга. Изпрати я на e-mail: info@liblovech.org и спечели награда. Докажи,че си човек със стил.
“Селфи в библиотеката” се организира за поредна година от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” и цели популяризиране на четенето, както и привличане на млади хора към библиотеката.

Летни чуждоезикови занимания

Всяка сряда от 17.00 ч. в Детски отдел малките читатели имат възможност да говорят на английски. Чрез неформални образователни похвати, базирани на диалог и ролеви игри, неусетно преминава обучението. Техни помощници са доброволците на културната институция.

Лятна читалня

Продължава инициативата Лятна читалня. Всеки вторник и четвъртък от 9.30  ч. на градската градина (където е масата за шах) възрастните посетители имат възможност да прегледат на място заглавия от централна и регионална преса – списания и вестници, както и да се посветят на книгата и четенето. За родители, дошли с децата си, доброволците на библиотеката се превръщат в аниматори и първи помощници. Малчуганите    се учат  как да си направят  украшения, плетени на една кука, разказват приказки чрез техниката на японския картинен театър камишибай. Играят на “Не се сърди човече” и “Скрабъл”.

Спаси книга

Всеки понеделник и петък от 10.00 до 12.00 желаещите участват в практически занимания, с които ще помогнат да се запазят изпокъсани и увредени книги. Участниците в инициативата се научат как да поправят, залепят и подвързват книги. Те ще се докоснат до тайната как се връща стара книга към нов живот.

Досега в „Спаси книга” читателите се учиха как да подлепят изпокъсана книга и как да си направят свои тефтер или малка книга.

 

Отбелязване 140 години от Освобождението на Ловеч от османско иго и установяване на местно управление: Виртуална изложба „Паметта за Освобождението на Ловеч в книги“ (на сайта на библиотеката) .

Центърът  за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев” е партньор в инициативата „Турнир по футбол”.  Организатор е Превантивно-информационен център при Община Ловеч

Турнирът по футбол за деца и младежи ще се проведе
на 9 август (сряда) от 9.00 ч. в кв. Червен бряг.

Записването на отборите в Информационен център, 3 ет.
на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”
Инициативата е част от програмата „Ваканция без риск”.

Центърът  за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев” е партньор в още една инициатива на  Превантивно-информационен център при Община Ловеч.

На 23 август от 9.00 ч. в двора на ОУ”Христо Никифоров” ще се проведе

Турнир по баскетбол

Записването на отборите в Информационен център, 3 ет.
на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”
Инициативата е част от програмата „Ваканция без риск”.

 

Забавно лято през месец август ще гостува на:

3 август – с. Чавдарци
10 август – с. Лисец
17 август – с. Смочан

24 август – с. Гостиня
31 август – с. Пресяка