По повод отбелязването на 40-годишнината от полета на Георги Иванов от 14 март и до края на април т.г. до сградата на Община Ловеч ще бъде експонирана изложбата „Полетът на първия българин в Космоса”.  Готова е и предстои да бъде отпечатана едноименна дипляна, която ще представи историята на полета на четвъртия международен екипаж от международната програма за изследване и използване на Космоса „Интеркосмос”, в която се включва и България. Читателите ще се запознаят с жизнения и професионален път на състава на екипажа. Специални раздели отразяват приноса на българските учени за развитието на космонавтиката.

Готова е част втора от книгата „Ловеч в руско-турските войни през ХІХ век”. В новата книга се открояват различните и непознати лица на Руско-турската война от 1877-1878 г.

През лятото на 2017 г. по повод на 140-годишнината от освобождението на гр. Ловеч Регионален исторически музей – Ловеч издаде част първа от проекта. Представени са историческите свидетелства за града и региона по време на военните кампании на Русия на Балканите от 1806-1812 г. и 1828-1829 г.

Проектът на РИМ – Ловеч е модерно изследване чрез издирен и систематизиран значителен по обем и разнообразен по характер документален материал и проучен огромен масив от досегашни научни публикации. Увлекателният и неподправен разказ за случилото се в района на Ловеч ни прави непосредствени „очевидци” на събитията от първата половина на ХІХ век и лятото и есента на 1877 г.

Музеят ще участва и в програмата, посветена на 141-годишнината от Освобождението. На 3 и 4 март 2019 г. обектите ни ще работят с посетители с работно време 9:00-12:00 и 13:00-17:00 ч.