9tetev111116През последните месеци Община Тетевен реализира редица строително-ремонтни дейности, сред които – асфалтиране на улици в с.Галата, с.Български извор, с.Рибарица, гр.Тетевен и с.Гложене. Ремонтни дейности бяха извършени и на две детски площадки, а резултатите от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради вече са видими.

Към гореспоменатото, можем да добавим и изградените три подпорни стени – в с. Градежница, с. Васильово и гр. Тетевен (дворната стена на училище „Хаджи Генчо“), както и други две, които са пред завършване – в с. Рибарица (местността „Заводна“).

Детската площадка в ж.к. „Пеновото“ е почти завършена, като досега бе направено почистване, озеленяване, засаждане на декоративни храсти и дървета, поставяне на пейки, подмяна на амортизирани детски съоръжения за игра и поставянето на нови. Другата площадка, на ул. „Петко Страшния“, също бе реновирана, а с реализацията на ремонтните дейности се цели пълно съответствие с нормативните изисквания, както и създаване на приятна, функционална и естетическа среда за игра и забавления на децата, ползващи площадките.

img_9004tetev111116След асфалтирането в с.Галата и с.Български извор, ремонт беше направен и на улица „Брязово“ в курорта Рибарица, като предстои да бъде изкърпена и ул. „Заводна“. Към края на месеца ще започне и частичното отводняване на ул. Даковото, за която Общината е кандидатствала с проект по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, чрез който да бъде основно ремонтирана догодина, с изграждане на тротоари, улично осветление и асфалтова настилка.

Строително-ремонтните дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради продължава, като в момента паралелно тече обновяването на 5 блока, на територията на Общината. Вече могат да се видят и резултатите от санирането, което от една страна, ще повиши стойността на жилищата, които ще бъдат енергоефективни и по-топли, а от друга, ще промени и цялостната визия на града.