Иво Райнов

Ловешката болница е съсипана. Съсипана е поради лошо управление. Декларацията е официална и е на заместник-министъра на здравеопазването Мирослав Ненков. Само че, на мен подобна декларация вече ми идва в повече.

Анонимните или марсианци са управлявали болницата?

Всички , които са ръководили болницата имат имена и са полагали подписи. Кога министерството ще се осмели да потърси персонална отговорност? Ей така заради обществената справедливост.

Защото нещастните граждани плащат игрите на акулите. Със закъсняло или недостатъчно лечение, със здравни усложнения или смърт! Наслушахме се на празни приказки и лицемерни декларации. До момента само един човек се осмели да предложи търсене на отговорност. Казва се Иван Иванов, общински съветник. Смяха му се, защото предложението било нескопосано и няма да издържи. Е, така и стана, местната прокуратура го отхвърли без много церемонии. Ама това не е изненада, защото тя, местната прокуратура, не си е позволила да обвини, хеле да осъди политически или административен далавераджия.

Иначе празни приказки за търсене на отговорност чух и от министър и от бивш кмет. Политически театър с твърде семпъл вкус. Единият е бивш съратник в оглозгването, другият разчиства бизнес пътя на най-големия съсипник на ловешката болница.

Това, че се краде в този град естествено е проблем. За съжаление се краде навсякъде в тази разкапана държава. В Ловеч, обаче, се краде нагло и с обиден смях в лицето на пре***ния гражданин.

В болницата са потънали милиони.

Разбира се в определени джобове. Точили са партийни другари с неизгодни договори. Блажили са и блажат приближени на политически „елит“ от различен цвят. Парите и далаверата нямат политическа окраска. Болницата е един от върховете в ограбването на ловешкото гражданство. А злоупотреби много и навсякъде. И всички се разбиват в закърнелия интерес на правораздавателната система. Естествено сметките за всички тях плаща нещастният ловешки гражданин.

Като милионите санкции за нарушения по европейски проекти, като сделката с печално известното влакче, като злоупотребите на депото. Естествено като съсипаната болницата. За всички тях няма виновни, а интересът на прокуратурата се върти около точката на замръзване. Простичко казано „да го д**ат бедните“. Те пак ще платят обяда, докато крадците и съсипниците се оригват след преяждане.

Далаверите са очевидни, схемите са като прочетени книги. Слугите са известни, но някои от тях продължават да заемат административни постове, въпреки че са работили срещу интересите на гражданите.

Да, съсипията в Ловеч изобилства, но не се наказва. Една крадлива счетоводителка с пръстен от фирми-съучастници източва няколкостотин хиляди лева от най-голямото и авторитетно училище в Ловеч. Две години и половина следствие и прокуратура не намират основания да я подведат под отговорност. Парите ги няма, а сметката пак я плащат дребните риби, тези дето обичайно го д**ат. Бивш синдикален председател отмъква десетки хиляди от членския внос на хората, но някакъв обвинител странно пропуска срока да внесе документацията в съда.

Съсипия много и в болницата е най-страшна. Крадци навсякъде, но нито един наказан. Харчат осмуканите парици необезпокоявано и държат менторски тон на простосмъртните, дето им плащат охолството. И с накрадените парици си купуват спокойствие, имунитет и така удобната търпимост на следствие и обвинение. А за да имитира плах напън за обществена справедливост от време на време някой чиновник излиза и разказва каква съсипия се е случила. За да залъже лековерието на онези дето вечно плащат сметките, докато пробутат супата, която покорно за издухат.

Да болницата е съсипана. И не е само тя. Фабриките са съсипани, хората са прогонени, европейски пари са присвоени, с държавни пари са плащани лични гъдели.

Виновни няма.

Има нещастни граждани, обречени да плащат чужда алчност.

Няма как, така ще продължава да бъде, докато не бъдат изпразнени гражданските джобове.

Само, че тогава ще дойде времето на сопите.

7 коментара

  1. Имената са известни но дали ще има наказани за това ще видим. Но аз мисля че загубата е голяма за добрите нормални хора от красивият люляков град Ловеч

  2. Как да не е съсипана, докато има завеждащи неврологично отделение, които издават болнични за добре дошъл, щото си им влязъл в кабинета и си почерпил… Докато се източва здравната каса по този низък начин, така ще е…

  3. В нашата държава няма виновни , няма и осъдени всички са очисти като сълза.

  4. Кое в този град не е съсипано от ,лошо управление? Но виновните сме ние. Ревете, пишете, оплаквате се и като доидат избори си избирате все едни и същи престъпници. А провяната може да започне от главите ни, от мисленето ни.

  5. Защо държавните и общински болници са търговски дружества ?

  6. УЖАС при условие че се краде и съсипаха този красив град се знае от години с една дума превърнаха здравето на хората в пари и бизнес гадове мръсни не са наядоха…

Comments are closed.