goran1306161В края на месец май 2016 година стартира проект „Бъдеще за Горан”, съгл. Договор № ДВ-538/17.05.2016 г., изпълняван от Инициативен комитет – село Горан. Проектът е финансиран със средства от бюджета на Община Ловеч, по реда на Раздел I. Финансиране на инициативи на НПО от Правилник за функциониране на Общински проектен фонд приет с Решение № 937/30.04.2015 г на Общински съвет гр. Ловеч.

Главната цел на проекта е възстановяване и облагородяване на парковото пространство в централния парк на с. Горан, където е позициониран Паметник на загиналите във войните жители на селото.

             Основните дейности по проекта:

  • Изрязване, почистване и изнасяне на храстите на площта около паметника на загиналите във войните, издигнат в централния парк на с. Горан;
  • Заравняване на терена, оформяне на лехи и засаждане на рози;
  • Почистване на паметника и обновяване на надписа върху него;
  • Поставяне на информационна табела по проекта и 3 предупредителни табели;
  • Закупуване на инструменти за поддържане на парка (храсторез и градински инвентар).

Стойност на проекта: 3804,00 лв.

Съфинансиране от Община Ловеч: 2724,00 лв.

Срок на изпълнение: май 2016 г. – м. октомври 2016 г.

На състоялата се на 31 май 2016 г. първа среща по проект „Бъдеще за Горан“ местното население беше информирано за предстоящите дейности, прие се график за осъществяването им и са набрани доброволци от селото, които ще се включат в изпълнението им.

Изпълнението на дейността по почистване и изрязване на храстите около паметника издигнат в централния парк на селото ще стартира на 10 юни 2016 г.

Текуща информация за хода на проектните дейности ще бъде предоставяна периодично на сайта на Община Ловеч и в местната преса.  Координатор на  проекта е Елеонора Тодорова.

1 коментар

Comments are closed.