mitkomitev1604131Главната инспекция по труда започва провеждане на национална кампания “Спазване на здравословните и безопасни условия на труд в икономически дейности „Растениевъдство” и „Животновъдство” .

Инспекционната кампания стартира в началото на месец май и ще продължи до края на годината.

В цялата страна ще бъде инспектирано осигуряването и спазването на здравословните и безопасни условия на труд при използване на подвижна и стационарна земеделска техника и съоръжения и при работа с препарати за растителна защита.

Инспекторите по труда ще извършат проверки в четири основни направления: организация и управление на дейността по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, безопасност на труда, хигиена на труда, законосъобразно наемане на работещите и заплащане на труда.

Основна цел на кампанията е да се провери степента на прилагане на  изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд, както и да бъде предоставена информация и консултантска помощ на работодателите.

В помощ на работодателите са разработени информационни материали с описание на характерните опасности за всяка от икономическите дейности „Растениевъдство” и „Животновъдство”, които се предоставят от дирекциите „Инспекция по труда” в страната.

За работодателите е осигурена възможност да получават консултации по спазването на трудовото законодателство и по осигуряването на безопасност на труда както по време на самите проверки, така също и в Дирекциите „Инспекция по труда”.

1 коментар

  1. Ми тези като ги има защо 8 часовия работен ден стана социалистическа отживелица? За другото нали да не питам.

Comments are closed.