daritkampania3011161Един ден, в който споделяме, подкрепяме, даряваме. Един ден – Giving Tuesday, 29 ноември 2016 г.

Giving Tuesday, или Дарителски вторник, е глобална инициатива, която има за цел да стимулира хора, компании и граждански организации да даряват за кауза.  Giving Tuesday възниква в отговор на популярните шопинг събития – Черен петък и Кибер понеделник, а от създаването й през 2012 г. до сега се е превърнала в движение, което отбелязва и насърчава дарителството. Инициативата разчита на подкрепата на хората, за да доведе до реална промяна в техните общности.

В рамките на инициативата стартира дарителска кампания за намаляване на насилието в училищата на територията на община Ловеч, организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Средствата от дарителската кампания ще се използват за реализиране на театрална постановка, която щепредставени проявленията на насилието в училище през погледа на участниците в Младежка банка Ловеч. Младежите планират да организират информационна кампания, а също и дебат по темата. От Младежка банка Ловеч са убедени, че всички трябва да бъдат ангажирани с разрешаването на проблема с насилието в училище, затова и посланието им е: „Насилието в училище е и твой проблем, стани част от решението му!

В социалните мрежи и медии ще разпознаеш каузата на Младежка банка Ловеч чрез хаштага #GivingNoViolenceTuesday. Можеш да ги подкрепиш като споделяш публикациите, обозначени с този хаштаг в социалните мрежи и медии. А от тук можеш да научиш как да дариш за каузата на Младежка банка Ловеч.

 

1 коментар

  1. А бре не разбрах защо думата Дарителски е с Главна буква след като не е първа в изречението? Ха сега обясни ми го де. Ако ти стиска де…..

Comments are closed.