police2510161Едно детско полицейско управление в Ловеч, две в град Тетевен и по едно в градовете Угърчин и Тетевен стартираха своята работа през месец октомври.
Днес от 13.00 часа в ДПУ към СОУ “Тодор Кирков” в гр.Ловеч се проведе първото практическо занятие на малчуганите, на тема: “Оказване на първа долекарска помощ”.
Основни лектори по темата бяха доброволците на БЧК-Ловеч, партньорите на МВР в тази инициатива. Под формата на игра и показни занятия децата научиха техники за оказване на първа помощ на пострадал, как да постъпят ако станат свидетели на произшествие, каква да е първата им реакция при измръзване, кръвотечение, ухапване от влечуго, фрактури и др.
Младите доброволци ще се обучават по Националната програмата „Детско полицейско управление“ през учебната 2016/2017г. по предварително изготвени графици от служители на МВР и директорите на учебните заведения.
police2510162Целта на инициативата „Детско полицейско управление” /ДПУ/ е децата-доброволци да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Това е кампания, която не само ще е интересна и забавна за децата, но ще им даде възможност да придобият много нови умения, които да прилагат в ежедневието си. B yчeбнaтa пpoгpaмa ca вписани чacoвe пo бeзoпacнo пoвeдeниe нa пътя, ĸypc пo личнa зaщитa, ĸpиминaлиcтиĸa, yчacтиe в пoлицeйcĸи и др. Учeницитe щe пpeминaт и лeĸции зa cпpaвянe c aгpecиятa и зa вpeдaтa oт нapĸoтицитe.

 

police2510163