В края на април и началото на май 2018 г. се проведоха националните шампионати по планинско бягане класическа и дълга дистанция, а между тези състезания се състоя и Балканския шампионат по планинско бягане.

На 22.04.2018г. в района на яз. „Жребчево“ се състоя шампионата по планинско бягане за всички възрасти в класическата дистанция. СК “Стратеш Атлетик”  участва с 10 състезатели в 6 от общо 8 възрастови групи. Всички състезатели се представиха блестящо, като бяха спечелени 7  медала.

Шампионска титла спечели Константин Василев младши, още три сребърни и три бронзови медала бяха спечелени от състезателите на Ловелкия клуба. Класиранията на отделните състезатели са: Момчета до 16г. – 1 място за Константин Василев, 5 място за Цветан Данаджиев., момичета до 16г. – 2 място за Лора Христова, 3 място за Стефани Йолова., девойки младша – 3 място за Маргарита Цанкова., юноши младша – 3 място за Николай Тодоров, 4 място за Стефан Куртев., жени – 2 място за Мая Недялкова., мъже – 2 място за Георги Гергов, 6 място за Константин Василев.

На 05.05.2018г. в гр. Връничка Баня, Република Сърбия, се проведе Балканското първенство по планинско бягане. В националния отбор на България имаше трима представители на ССК”Стратеш Атлетик” Ловеч. След много силни бягания двама от състезателите на клуба от Ловеч спечелиха медали за Република България. Мая Недялкова се класира на второ място при жените, а Георги Гергов спечели бронзов медал при мъжете. Отделно от това те бяха с основна роля за спечелените купи в отборното класиране. Жените на България се класираха първи отборно, а мъжете са втори. В мъжкия отбор на България участва и треньора на ССК”Стратеш Атлетик” – Константин Василев.

В Тетевен на  националния шампионат по планинско бягане дълга дистанция стартираха двама състезатели на ССК”Стратеш Атлетик”. По безапелационнен начин Константин Василев и Мая Недялкова спечелиха първите места.  Василев защити титлата си от 2017 г. и пробяга 30 километровото трасе за 2 часа 51 минути, като спечели с 10 минутен аванс пред втория в класирането. Недялкова също победи с голяма преднина. Тя преодоля трасето за 3 часа 24 минути, а разликата между нея и втората в класирането е 21 минути.

До момента от националните шампионати за 2018 г. общия брой на спечелените медали от състезателите на клуба е 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала. Добавяйки и двата сребърни медала от Балканския шампионат и това, че тепърва предстоят летните шампионати и международни стартове, може да се очаква, че това ще е най – успешната година за ССК “Стратеш Атлетик” в досегашната му история.