voda703121Във връзка с обилните валежи и въведено режимно водоснабдяване поради замътване на водата в някои населени места в община Луковит и община Ябланица, беше проведена среща с представител  на ВиК АД – Ловеч с цел изясняване на ситуацията и недопускане възникване и разпространение на епидемични взривове и епидемии. Това съобщават от РЗИ Ловеч.

      На режим през изминалата седмица бяха следните населени места:

  • в Община Луковит: гр.Луковит – част от града, с.Румянцево, с.Тодоричене, с.Петревене, с.Беленци, с.Карлуково, с.Дерманци
  • в Община Ябланица: с.Добревци и с.Златна Панега

На 08.07.2013г. се извърши пробонабиране на питейна вода от горецитираните населени месата, след възстановяване на водоподаването, с изключение на с.Карлуково и с.Дерманци, където режимът продължава.

            При установяване на проби питейна вода, неотговарящи на изискванията, ще бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряване на чиста и безопасна питейна вода.      

В с.Дерманци е организирано водоснабдяване на населението с водоноски. От РЗИ гр. Ловеч се извършва контрол на качеството на водата. Пробите питейна вода отговарят на изискванията на Наредба№9/2001г. за качеството на водата,предназначена за питейно битови цели (обн. ДВ бр.30/2001г., изм.ДВ.бр.1/2011г.).