Иво Райнов

Вчера пет лекари напуснаха кардиологията в ловешката болница (бел.р. – 9.05.2017). Така след урологията и съдовата хирургия на ръба на отказа от съществуване е трето отделение. Както и да е управлявана болницата през последните две години, настоящото ръководство постави рекорд по некадърност и цинизъм. Около година след като бе назначен този борд не само че не стабилизира болницата, но започна да съсипва отделение  след отделение.

Ако настоящият борд е поставен за да съсипе болницата, той го прави с методична посредственост. За времето , в което докторите Ганчева и Върбанов цинично взимаха тлъстите възнаграждения за участие в управленския борд не само не намалиха дълговите на болницата, не само не представиха реалистичен план за оздравяване, но успяха да затрият действащи болнични отделения.

Ако тези хора са назначени за да обслужат частен интерес на една амбицирана да възникне скоро болница, те те го правят с изумителна наглост. От вчера редом с кардиологията не работи и  инвазивната кардиология „Кардиолайф“, отделението заради , което беше методично съсипвана болницата. Вчера мой познат ми разказваше, че бюджетът на здравната каса  е лимитиран по заболявания и области. Разясни ми че парите за кардиолечение в Ловешка област са определени с тазгодишния бюджет на касата. Подсказа ми, че за да започне работа с пътеки от касата едно ново кардиоотделение трябва да спре да работи съществуващ, от което да бъдат пренасочени средства. Не знам дали и е така, но му вярвам на приятеля, доктор е. Не допускам, обаче, че този факт  не се знае от настоящия борд на болницата. Питам се, ако е вярно, дали  докторите Ганчева и Върбанов, в качеството си на управляващи не са част от процеса за нагло обслужване на частния интерес на нововъзникваща болница и пълно съсипване на съществуваща?

След три доведи до отчаяние отделения е ясно, че този управленски борд на Ловешката болница е некадърен, лобистки и вреден. Час по-скоро трябва да бъде заменен с качествени, отговорни и способни хора. Такива, които са в състояние да спрат упадъка, да преустановят лобирането за частни интереси  и да изправят лечебното заведение на крака.

Затова в качеството си на гражданин и като общински съветник се обръщам към кмета на общината госпожа Корнелия Маринова и новоназначения областен управител господин Георги Терзийски. Направете необходимото за да спрете умишленото съсирване на болницата. Час по-скоро покажете характер желание  за смяна на некомпетентния управленски борд. Застанете в полза на гражданите и покажете  ясно, че стоите далеч от лобистката подкрепа за „Кардиолаф“ и мафиотските интереси.  Нямате оправдание, защото сте излъчени от ГЕРБ, партията, която управлява, включително и здравно министерство.  Имате лостовете и каналите за влияние. Хората все още искат да ви вярват.  И очакват компетентна, почтена и решителна намеса.

10 коментара

  1. Поздравления за назованите истини, г-н Райнов. Не знам кой Ви отвори очите след като само преди 10-тина дни ни давахте за пример Минчо и Корнела, които се обединили в защита на безсребърника д-р Върбанов, Който и да е – поздравления и за него. ТАТЯНА ГАНЧЕВА е тотално недоразумение като директор и Корнелия Маринова, ако има и малко останала съвест, в което се съмнявам, трябва трап да пробие в министерството (което е в ръцете на ГЕРБ) и да се измете това ръководство. Същато активност трябва да проявят и т.нар. представители, дето сме си пратили в Парламента. Другарката МАРИНОВА да превъзмогне, че беше на първата копка на болницата на ГЕОРГИ БЕНЕВ и малко да му укроти устрема. Това с петимата кардиолози, начело с Д-Р МИТЕВ, е повече от прозрачно. Д-р Митев, заедно с д-р ДЕЛЧЕВ и д-р КИРОВ (все частници в държавното), бяха много активни при едни псевдопротестчета преди 2 години и докараха сегашното ръководство. Но да не ги коментираме – за непочтените хора или нищо, или абсолютно нищо. Хубаво е да припомним и за един предишен директор, д-р ТИХОМИР БЕНЕВ, който тихо и кротко започна съсипването на болницата и методично изпълняваше заръките на благодетеля си в продължение на години. За награда, сега е упълномощен да вербува лекари и сестри за новата болница. Прави го явно, без да се крие, или ако се крие, не му се получава.
    И не на последно място, да вземем да развенчаем мита за задлъжнялостта на болницата – дълговете са няколко милиона, което на фона на десетките милиони, които дължат други болници, е нищо. Но те работят, а нашата изключва. И по-добре тази болница също да имаше десетки милиони дългове, но зад тях да стоеше апаратура и обезпечаване с кадри срещу добри заплати. Макар и задлъжнели, болниците работят и си погасяват дълговете. А в нашата като няма кой и с какво да работи, няма и кой да погасява. ВМА има над 50 млн. дългове, но там нещата май са по друг начин.
    Ако наистина в този общински съвет има загрижени хора, поставете въпроса не във Фейсбук, а ребром на ръководството на общината и на областния управител. Изискайте съдействието и посещение на място от страна на министъра на здравеопазването и да се каже какво да се прави.

  2. Адмирации г-н Райнов..един се събуди..а 11.05 мина отдавна,сиреч махмурлука от празника е минал,но защо ни е болница …я що за храм си имаме !!!Престъпление е някой да получава хиляди…а персонала да взима 77% от втората половина на февруарската си заплата!!!Кметството спи …и сигурно знае защо!!!…всички помним онази снимка 🙁

  3. Е те са напуснали, за да отидат в частната, която се прави… Пак връзки, пари, и пак ние сме потърпевши

  4. Хич не е право куме в очи, цялата болнична помия е толкова добре престояла, че самото и споменаване надига зловоние на гнилоч. Кажете цялата истина за МБАЛ, за да не го направим ние потърпевшите граждани. И спрете да хвърляте цялата вина за настоящето състояние на болницата върху хората, които се опитват да спрат екзекуцията. Информацията е публична

Comments are closed.