DSC_0323Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи тази вечер на топсъстезателя на „Спортен карате клуб – Ловеч” и младежкия национален отбор на България Христо Александров (19 г.) наградата Спортист №1 на Ловеч за 2015-та.

На стилна церемония в ресторант „Панорама” на Сити-център бяха връчени ежегодните награда на най-добрите спортисти. Те са резултат от традиционната класация за излъчване на идеалната десетка на ловешкия спортен елит.

Кметът Корнелия Маринова връчи  на победителя Христо Александров красивата статуетка „Олимпийски надежди”, картината „Момиче“ от художника Тихомир Витков и почетна грамота.

DSC_0320„С тези отличия Община Ловеч иска да каже, че уважаваме еднакво усилията на всички клубове, макар да работят при различни условия. В тази десетка, която сега се оформя, има много и разнообразни млади таланти. Радваме се на вашите високи постижения и на новите хоризонти, които чертаете. Искам да ви уверя, че ще работим и занапред за нашия спорт, ще търсим нови възможности за подкрепа“.

Всички състезатели, намерили място в десeтката, получиха статуетки с богинята на победата Нике и почетни грамоти. Отличията връчиха председателят на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кметовете на Ловеч Ивелина Радевска и Венцислав Христов. Сред гостите бяха народният представител Антон Долапчиев и главният експерт на Министерството на младежта и спорта Атанас Кършев.

DSC_0329Класацията на десетте най-добри спортисти на Ловеч има дългогодишна история. След известно прекъсване в първите години след демократичните промени в страната, през 1994-та анкетата е възстановена от спортните журналисти Стилиян Ачков, Цветомир Йотов и Никола Колев. През 2005г. Община Ловеч също засвидетелства своята съпричастност към идеята, като учреди ежегодна персонална награда „Спортист на годината” – статуетка, изработена от скулптора Спас Дочев, която се присъжда за значими постижения в областта на спорта. Така сега на практика се проведе 22-та традционна анкета «Спортист на годината» на Ловеч след нейното възобновяване през 1994-та.

Утре очаквайте подробен репортаж от събитието и кратко представяне на най-добрите ловешки спортисти за 2015-та година

DSC_0325

4 коментара

Comments are closed.