patishtalch2701141Пътищата и улиците в община Ловеч са проходими при зимни условия, като цяло обстановката е спокойна. Това каза днес на редовната си пресконференция кметът на общината Минчо Казанджиев. Няма проблеми с транспорта, водата, електроснабдяването и доставката на продукти във всичките 34 села на общината. Почистени са общинската и републиканската пътна мрежа на територията на общината. В града също са почистени основните артерии, за двата дни със снеговалеж – събота и неделя, са работили 7 машини на фирма „Еко“ ЕАД – Ловеч, ангажирана със снегопочистването и зимното поддържане в Ловеч.

В събота са почистени от сняг 325 км и 12 дка площадни пространства, в това число и площад „Тодор Кирков“, съобщи изпълнителният директор на „Еко“ Антоанела Дончева, в неделя – 478 км и 16 дка. Изразходени са 81 тона сола и 300 грама препарат. На приоритетните участъци, определени със заповед на кмета, още преди снеговалежа е направена така наречената подложка, която не позволява залепването на снега и образуването на коловози. Централната градска част и по-големите тротоари вече се чистят с малък, функционален снегорин.

Дончева се обърна с призив към ловчалии да отстранят автомобилите си от по-малките улици, за да може да влязат снегопочистващите автомобили и там. Тя и кметът благодариха на гражданите за това, че тази година при почистване на снега от тротоарите пред домовете си не изхвърлят снега на уличното платно.

 

Приоритетни маршрути на „Еко“ ЕАД:

I.

Maн 14.224 л(ОВ 89-61 ВВ)

 ТК 150 (ОВ 00-04 ЕА)

Маршрут:бул.“Велико Търново“,бул.“България“,ул.“Д- р Съйко Съев“,околовръстен път ж.к.“Младост“,Пресечена скала,бул.“Мизия“,бул.“Освобождение“

II.

БСИ (ОВ 16-18 АТ)

 БУХЕР 2020 (ОВ 63-32 ВА)

Маршрут:ул.“Никола Петков“,кв.“Дикисана“,Болницата,пл.“Гарата“,ул.“Амбарица“,ул.“Цачо Шишков“

III.

Мерцедес (ОВ 14-37 ВВ)

 ТК-82 (ОВ 16-89 ЕА)

Маршрут:Салито,ул.“Княз Имеритински“,пл.“Гарата“,ул.“3 март“,ул.“Ал.Кусев“,ул.“Стара планина“,ул.“Търговска“,ул.“Осъмска“

IV.

ЮМЗ ОВ 19-53 ВА

кв.“Гозница“,кв.“Продимчец“

V.

Почистваща машина „НАКО“ ОВ 02171

Маршрут:Пешеходна зона,Централна градска част,пл.“Тодор Кирков“,пл.“Екзарх Йосиф I”,пл.“Г.М.Димитров“

 

Последващи маршрути:

1.БСИ ОВ 16-18 АТ

Маршрут:ул.“Патриарх Евтимий“,,ул.“А.Иширков“,ул.“Ал.Стамболийски“,ул.“Кирил и Методий“,ж.к.“Младост“

2.Бухер 2020 ОВ 63-32 ВА

Маршрут:улиците заключени между бул.“България“,ул.“Осъмска“ и кръговото „Салито,ж.к.“Здравец“

3.Мерцедес ОВ 14-37 ВВ

Маршрут:ж.к.“Червен бряг“,ул.“Тутоломин“,ул.“Стара планина“,ул.“Граф Игнатиев“,квартала под „Болницата“

4.ТК -82 ОВ 16-89 ЕА

Маршрут :улиците заключени между ул.“Княз Имеритински“,ул.“Тутоломин“ и ул.“Амбарица“,ул.“Д.Пъшков“

5.ТК 150 ОВ 00-04 ЕА

Маршрут:ул.“Васил Левски“кв.“Дръстене“,ул.“Хан Кубрат“,РДНО

6.Ман ОВ 89-61 ВВ

Маршрут :кв.“Гозница“-центъра,ул.“Цар Иван Александър“

12 коментара

  1. “Аз съм Иванов от 16-ти апартамент и според мен тази държава е ужасна. На кратко за мен – аз съм като теб. Всяка сутрин ставам рано, правя си кафе, мия си зъбите, пия горчивото кафе набързо, докато от телевизионния екран някой бръщолеви нещо и се изстрелвам към работното място. Всеки ден се преструвам, че работя 7-8 часа (а в края на месеца шефа се преструва, че ми плаща заплата).

    С нетърпение чакам петък, след който идва събота – ден в който нищо не правя, да точно така – Нищо. И съседите ми са ужасни. Никой за нищо и никого не го интересува. Ето снощи като се прибирах от работа минах покрай новите квартиранти от втория етаж, момче и момиче, носеха пералня и момичето едва издържаше, но никой не им помогна. Оправиха се децата, нали са млади. Такава ни е цялата държава. Всеки гледа себе си и не му дреме. И на управниците ни не им дреме за нищо. Стана вече десет години шахтата пред блока запушена и при всеки дъжд, пред входа става такава локва, че трябва да заобикаляш блока, за да стигнеш до паркинга отсреща. А зимата, като падне сняг! То едни поледици, едно чудо! Даже снега няма кой да изчисти. Като входа ни, мръсотия до уши, няма кой една метла да удари.

    Айде със здраве. Утре ще пиша пак.

    04.10.2011 Чудо! Някой е изчистил входа. Даже и с парцал е минавано. Качих се до осмия етаж с асансьора и слязох до първия пеш да проверя – навсякъде блести! Даже май парапета е чистен с нещо. На някой не са му издържали нервичките и е почистил.

    Ей, тоя Драганов (домоуправителя) да не е наел някоя чистачка, да иска още пари сега. Нищо не давам. Никой не ме е питал.

    12.10.2011 От една седмица са сложили някакъв кашон за брошурите долу до пощенските кутии. Туй пък защо? Гледам момичето, от тия новите квартиранти, събираше брошурите от земята и ги слагаше в кашона. „Добър вечер“ ми вика! „Какво му е доброто“ си помислих, ама нищо не ѝ казах.

    10.11.2011 Добре. Вече съм сигурен, че нещо става и ще ми искат пари! Значи на първия етаж са сложили крушка. Освен това са сложили дръжка на асансьора. И входа пак е почистен. Отивам да кажа на Драганов, че никви пари няма да давам.

    Нямаше го. И това ми било домоуправител.

    14.11.2011 Айде честит първи сняг. Почва се мизерията. Миналата година Марийка от 6я етаж си счупи крак пред входа. Гледам сега пак утъпкан снега, ама тъй някой да изчисти пред входа – няма! Айде аз нямам лопата, ама касиерката ако купи една лопата, ще мога да хвърлям малко сняг вечер след работа. Само трябва да се разберем къде ще я държим, че ако я оставим на партера ще изчезне. Нали не се заключва входа.

    15.11.2011 Я! Купили са лопата. Аха да се хвана да почистя, ама гледам някой вече изчистил пред входа, та чак и тротоара, така че няма какво да се занимавам. Даже сол са хвърлили.

    04.12.2011 Подозирам, че чистят всяка седмица. В сряда си хвърлих фаса като влизах във входа. Днес го няма и май е минавано с парцал. Това е хубаво, само да не ми искат пари.

    12.12.2011 Някой е сложил коледна украса във входа. То има две седмици до Коледа, те от сега!

    15.12.2011 Украсата я няма. Станков каза, че някой я е откраднал. Тъй е то, в нашата държава!

    18.12.2011 Пак е украсено! Странно.

    20.12.2011 Тея новите май не са в час! Продължават да ме поздравяват (весели празници, ала бала), въпреки че нищо не им казвам. Даже вчера ги гледах, че говорят с Петя!

    10.01.2012 Тея брошури дето ги хвърлят в кашона, някой май ги предава за хартия. Гледай как изкарват пари на наш гръб!

    23.03.2012 Вече съм сигурен, че тея новите са отвратителни. Днес момичето ме заговори, докато чистеше прозорците във входа и най-нагло ми каза, че е сложила кошче за боклуци, да съм си хвърлял там фасовете!

    02.04.2012 Някой е копал в градинката пред входа. Бай Данчо от 1я етаж каза, че тея новите се занимавали нещо. Щели да садят цветя. Можеш да изкараш човека от селото, но селото от човека – не.

    03.05.2012 Сменили са входната врата, заедно с прозорците и пощенските кутии. Сложили са алумиева дограма и сега искат по 6 лева от апартамент за това, че и 3 лева за ключ. Ама аз не искам да отключвам всеки път като се прибирам! Никой не ме е питал.

    06.05.2012 Ето сега и пейка са сложили отпред, до градинката. Да имало къде да се поседне човек. Само боклуци да правят. Безделници! Ще развалят хубавата градинка с тази пейка.

    08.06.2012 Тея новите си нямат работа, излезли да правят оборка зад входа. То целия блок си хвърля боклуците там, те оборка правят.

    15.06.2012 Пак чистят зад входа. Ани от четвъртия се е вързала на акъла им!

    29.06.2012 Тези ще ме принудят да слизам до коша да си хвърлям боклука.

    01.07.2012 Еее разгеле. Някой ме чу, за тая шахта пред входа. След дъжда оня ден, най-накрая дойдоха да си отпушат шахтата. Да видим сега дали ще се събира вода пред входа. Пуу 3 години им трябваха да се сетят, че тая шахта е запушена.

    21.07.2012 Пак правят оборка зад входа. То вече няма смисъл, никой не си хвърля боклука там, само си губят времето.

    30.07.2012 Тея от общината са се раздвижили нещо. Сега ги гледам, че оправят площите отсреща дето спираме колите. Браво бе!

    13.08.2012 Новите се изнасят. Ани е разстроена, били много добри и активни, разправяли се с общината и щели да сменят щранговете с парите от предадените брошури. Внасяли били позитивизъм във входа. Кот с тях, такоз и без тях. Аз от тях добро не съм видял.”

  2. Боби, нашата улица беше изчистена в неделя. Аз съм критикувал най-много от всички кмета в този град, но как да кажа, че не се чисти, когато това което виждам е, че се чисти. Може някъде и да не е почистено – не го изключвам, но пък който не е доволен трябва да се обади в общината, дори мога да помогна на всеки, който иска да напише жалба или сигнал, ако не са му обърнали внимание в общината за решаване на проблема.

  3. Снегорини минаха, по нашата улица ,но с вдигнати гребла. Това си е тяхна практика от време оно. Само демонстрират, че вършат нещо, защото трябва да дадат отчет за улиците които са почистили…..извинете не се изразих правилно / за улиците по които са минали, а не почистили/ . Лично за себе си съм решила, че ще записвам рег. номера, ако видя още някой да ми имитира дейност от снегопочистването и ще сигнализирам директно във фирмата им.

  4. Истината е, че Ловеч се чисти! За общинската пътна мрежа нямам представа защото нямам лични впечатления. Но, за събота и неделя само хора, които не са излизали от домовете си или не да били в града могат да пишат, че не се чистел града… малко ме смущава следната информация:

    “Изразходени са 81 тона сола и 300 грама препарат.”

    Какъв ще да е този ‘вълшебен’ препарат, та само 300 грама са използвани от него? Някой имали представа за какъв препарат става въпрос?

  5. Истината е, че Ловеч се чисти! За общинската пътна мрежа нямам представа защото нямам лични впечатления. Но, за събота и неделя само хора, които не са излизали от домовете си или не да били в града могат да пишат, че не се чистел града… малко ме смущава следната информация:

    “Изразходени са 81 тона сола и 300 грама препарат.”

    Какъв ще да е този ‘вълшебен’ препарат, та само 300 грама са използвани от него? Някой имали представа за какъв препарат става въпрос?

  6. Нека jikev да разкаже каква беше пътната обстановка по гознишко през уикенда, подходящо ли беше за практикуване на ски спортове…

  7. На очите си ли да вярвам, или на статиите Ви

    1. Напомням! Чадо не ме гледай какво правя слушай ме какво ти приказвам.

  8. Това заглавие спонсорирано от общината ли е или просто не сте карали кола в събота и неделя ??????!!!!???????? В събота нямаше нито един снегорин в града….в неделя до обед също…ако не са били призраци……и 7 снегорина за Ловеч е подигравка да го пуснете като заглавие ….

  9. А който е ходил по ловешките улици вероятно е забелязал, че 90% от тротоарите около жилищата на “гражданята” не са почистени. Претенции имаме, съвест не.

  10. В събота пак всички бяха изненадани от снега. Може би не са очаквали да се отвори работа в почивния ден, или фирмите, пътното и общината са решили да продължават икономиите за този зимен период.Който е пътувал през този ден след обед за Троян , знае за какво става въпрос.

    1. При положение, че към Летница знам какво беше понеже минавах с велосипеда и снега беше около 5 см. то към Троян ……

Comments are closed.