Спектакълът БагаТур  гостува в Зоопарк Ловеч на 2 и 3 юни

Какво ли е да се пренесеш в епохата на прабългарите? Да се качиш на кон, да стреляш с лък и да се впуснеш в битка със сабя? Това и много повече можеш да преживееш с Багатур.

Те отнова са тук  – в Зоопарк Ловеч на 2 и 3 юни 2018г., когато в рамките на двата дена ще бъде представен спектакъл, а в останалото време ще се  работи с публиката и посетителите.

Спектакълът “БагаТур” е разработен с цел атрактивно популяризиране и представяне на древните достояния на българите. Всички сцени и действия се играят под звуците на оригинална музика и дикторски текст, който в стихотворна форма обяснява какво се случава на сцената.

Спектакълът е разработен от три части. Всяка част представя характерни бойни похвати, оръжия и работата със тях. Както исторически и фолклорни сюжети – елементи от ритуалите, митологията, танците и игрите на нашите предци – прабългарите, така и на етносите които също са участвали във формирането на сегашният български ген – траки и славяни.

Всеки ще има възможността да опита:
• езда;
• стрелба с прабългарски лък;
• работа обезопасени саби;
• работа с бич;
• хвърляне на копие.

Експозиция с репликите на въоръжението ще стои през цялото време и всеки желаещ може да се снима по всяко време с тези от експонатите, които си избере.

Влезте в редиците на прабългарската армия! Вземете своята доза адреналин и спомени за цял живот с Багатур!

Спектаклите се организират от Община Ловеч.