mihovski911151-2Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем депутата от ГЕРБ Иван Миховски за причиняване на средна телесна повреда на пешеходка.

До обвинението се стигна, след като на 8 февруари 2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента искане за снемане на имунитета му като народен представител от ГЕРБ.

Искането бе във връзка с проверка на СГП за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при транспортно

На 2 октомври 2015 г. около 19,50 часа в Троян при кръстовище между ул. „Васил Левски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, Иван Миховски шофирал “Мерцедес С 350“ от центъра на града към Ловеч. По същото време по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходката М. Т. Достигайки кръстовището, тя тръгнала да пресича платното на ул. „Васил Левски“. Миховски обаче не намалил и блъснал жената. Така той по непредпазливост й причинил средна телесна повреда. Жената била с трайно затруднение на движението на десния крак за срок не по-малък от 2-3 месеца, съобща    ат от прокуратурата.

От Миховски била взета проба за алкохол с дрегер. Уредът показал 0,48 промила. На депутата бил съставен акт за административно нарушение, което той подписал без възражения.

1 коментар

  1. Пример за подражание!Подпил депутат в мерцедес “разтребва” пешеходци по троянските улици.И не ще да е обикновената лека форма на непредпазливост,щом като присъства и Н.В.цар Алкохол.А защо Софийска градска,като “произшествието” е на територията на гр.Троян?

Comments are closed.