protestzatvor1107133Прокуратурата постигна осъдителна присъда за служител на затвор, получил подкуп. Присъдата е потвърдена на три съдебни инстанции. Вече бившият служител при Затвора-Ловеч е осъден на две години лишаване от свобода условно с четири годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2 500 лв.

Параскев С. е признат за виновен и е осъден, по обвинение на Окръжна прокуратура-Ловеч, за това че на 12.11.2014 г., в качеството си на длъжностно лице – инспектор социална дейност и възпитателна работа в ЗО към Затвора – Ловеч на 12.11.2014 г., в служебния си кабинет, приел дар – 300 лева от лишен от свобода.

Лишеният от свобода бил настанен в ЗО от открит тип „Полигона” към Затвора – Ловеч в групата, за която отговарял Параскев С. Инспекторът няколко пъти му бил искал пари, за да извърши различни дейности по служба в полза на затворника. Поради това затворникът решил да се снабди с очила, в които е монтирана микрокамера. Очилата били намерени и иззети, за което последвало наказание. В следващите месеци той нямал нарушения на реда в затворническото общежитие, като в подобни случаи лишените от свобода били стимулирани с награди. Подкупът бил поискан и даден във връзка с изготвяне на предложение за награда на лишения от свобода.

Присъдата е влязла в сила.

6 коментара

  1. Добре де, осъден, ама в заглавието нещо ми се губи УСЛОВНО. 😀
    Нека наричаме нещата с истинските им имена.
    Освен ако това не е поредната пр-статия?

  2. Г-н Марин Калчев,може ли да споделите,кои са другите?

  3. Малко му е! На такива пендели трябва да ги осъдят ефективно!!!

Comments are closed.