Радосвета Коева НАП

В офиса на НАП в гр. Ловеч традиционно подкрепят всяка инициатива за опазване и съхранение на природата. Затова и тази година се включиха  в националната кампания „Да изчистим България за един ден!”, провела се в Ловеч  на 16 септември под мотото „Ние сме един отбор! Играем на чисто!“  Служителите от офиса, заедно с областна администрация и други териториални структури на изпълнителната власт почистиха района около многопрофилната болница.  Дворът на държавното лечебно заведение бе почистен от  доброволци от НАП, от ТП на НОИ, от РЗИ, от РЗОК, от РДГ, служители от Регионалната библиотека заедно с доброволци и от БЧК, служителите на Областна администрация, от Агенцията по безопасност на храните, учители и ученици от ПГВМ,  Община Ловеч, граждани. Служителите от НАП се включиха в почистването на района около детското отделение. Освен от битови отпадъци, дворът на болницата бе разчистен и от много саморасла растителност, която бе обхванала пътеки и огради.

Вече четвърта по ред година, в унисон с екологични проекти на медии и организации в цял свят, в НАП гр.Ловеч, както и в други структури на агенцията, се провежда кампания за разделно събиране и рециклиране на употребявана хартия, под  мотото на кампанията  „Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте!”. Хартиените отпадъци се събират в специални контейнери.Те са  поставени на всички етажи, на които офиса има разположени работни места. Контейнерите са обозначени със специално създадени за кампанията стикери. По този начин  хартията се събира разделно и  се предава за рециклиране, вместо да бъде произволно изхвърляна. Кампанията има за цел и да стимулира ежедневното използване на по-малко количество хартия. От началото на тази година от офиса на НАП в Ловеч са предали за рециклиране 1143 кг. хартия.

С подобен род инициативи Националната агенция по приходите се утвърждава като модерна администрация, която активно е ангажирана с опазването на околната среда.

 

4 коментара

  1. Като ги гледам са доста трътлести …ще трябва и мазнини да чистят

  2. Играете на чисто ама не и когато трябва събирате приходи от индивида страдащ и от комуНистическо полудяване. Знам го от опит с Петър Николов Петров от с. Кирчево.

Comments are closed.