akciq1907132Служители на общинската администрация чистиха днес района на Деветашката пещера. С това община Ловеч се включи в кампанията „Да изчистим Стара планина”. Към екоакцията се присъединиха и представители на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. Събраният отпадък, главно зелена маса, бе извозен от камион на общинската фирма „Еко”. За всички, включили се в чистенето, от общината бяха подсигурени чували и ръкавици.

Кампанията „Да изчистим Стара планина” стартира на 13 юли и продължава до утре. Тя е продължение на кампанията на bTV “Да изчистим България за един ден” и се провежда едновременно в няколко области на страната. Голямата част от маршрутите, по които се работи, са замърсени от туристите, посещаващи планината.

2 коментара

  1. Ех, ребята, все не так, все не так, как надо….
    Да чистиш един ден след мурдарите, господин зам. кмет Петков и компания, е глупаво. Най-верният път е да се организирате и стегнете и чрез правомощията, дадени ви от законите и общинските наредби, да издирвате, залавяте и глобявате същите тези мурдари. И тогава, когато едни имат съвест и пазят чисто, а другите са респектирани от властта, ще има ефект и ще бъде чисто.
    http://www.youtube.com/watch?v=RGZwOoUy_HE

  2. Отпадъкът, наречен зелена маса, е най-полезен там, откъдето сте го взели… Загивайки и гниейки, той дава идеална храна за развитието на следващите поколения растителност.

Comments are closed.