vikprotest411131Общото събрание смени ръководството на ВиК! Очаквайте подробности!

Павлин Иванов

Идва за началник някакъв текстилен инженер! Не знаем какво основанието има за да се маха експерт и да се сложи текстилен инженер. Може би когато ловчалии идват да си плащат сметките, сигурно ще им прешиваме и крачолите, недоумяват служителите на ВиК Ловеч.

Тази сутрин те излязоха на мълчалив, засега, протест в защита на своето ръководство. Поводът, както «Ловеч днес» вече ви информира е решението за смяна на борда на директорите на дружеството и назначаването на нов.

В края на миналата седмица служителите започнаха подписка в защита нvikprotest411133а професионалното си ръководство, като подкрепа в не яса изразили над 260 човека от общо около 340. Подписката е изпратена до Президента, Народното събрание, Омбудсмана, както и до всички акционери. Тя е внесена и на Общото събрание за сведение.

Пред медиите, протестиращите се обявиха категорично против смяната на борда. Те, а също така и Общински съвет Ловеч, както и Общото събрание на дружеството не са информирани нито с мотивите за освобождаването, нито с мотивите за назначаване на новият борд.

На протеста присътваха представители от всички клонове на дружеството. Служителите не виждат основания за смяната, тъй като резултатите на дружеството са добри, нямат оплаквания от ръководтсвото, което работи професионално.

vikprotest411132Никой не ни обясни мотивите. Това са партийни бъркотии, казва един от протестиращите. Това се случва и навсякъде в страната.

Хората са готови и на по твърди действия в рамките на закона. Според служителите, държавата и общината трябва да се вслушват в мнението на хората.

Да не си мислят, че някой местен велможа може да си прави каквото иска в града. Градът е наш и смятам, че сме допринесли за него. Плащаме си данъците, плащаме си всичко, казват протестиращите. Не може държавата и общината да правят каквото си поискат.

Хората изразиха и недоволството си от факта, че нито един общински съветник преди гласуването не е попитал и не вземал мнението на хората работещи в дружество.

Протестиращите няма да спират работа, тъй като според тях, това би довело до сериозни последици за гражданите и не могат да оставят хората без вода. Дори аварийните екипи, които подкрепят настоящото ръководство, само за минути дойдоха да изразят подкрепата си и веднага се върнаха към задълженията си, тъй като в момента има над 7 аварии.

Идва за началник някакъв текстилен инженер! Не знаем какво основанието да се маха експерт и да се сложи текстилен инженер. Може би когато ловчалии идват да си плащат сметките, сигурно ще им прешиваме и крачолите, недоумяват служителите на ВиК Ловеч.

 

Това, което става не е нормално, сподели една от протестиращите. Ако всичко беше нормално, нямаше да сме тук. Никой от съветниците, преди да гласува не дойде  да ни попита за професионалното ни мнение. Не се чувствам представена в Общински съвет и не смятам, че някой защитава интересите ми на гражданин. Когато няма кой, сами излизаме да защитаваме интересите си.

5 коментара

  1. Я сега спретнете един контрапротест. За 70-80 лева ще се намерят мераклии сред 90-те неподписали.

  2. 250 от 340 работници са се подписали….малеееее директора как тропаше да се подпиша в негова защита……

  3. Охранени служители излизат на протест след като преди дни са им дали по 50 лева допълнително възнаграждение! Щом средната заплата в дружеството е 800 лва колко ли получава пранения изпълнителен директор?!?!?!?
    Дано новия да им подреже крачолите!

  4. Браво на Вик служителите! Следващия път няма да правим избори, а кметът Казанджиев ще го избират служителите от общината. Кеф! Водата ще потече нагоре. С 800 лева средна работна заплата! А шивачките дето бъхтят по 12 часа ще плащат и премии за Димитров ден!

  5. Bahtiyar Karaali, Какви протести и оставки какви пет лева?Герберите все на клюки го обръщат.Научени са да надничат под чаршафите на другите и да бягат от неудобни въпроси.А пък в поставянето на диагнози, нямат равни, което само по себе си също е диагноза. Такива хора ли искаш да те управляват?

Comments are closed.