Служителите на Община Ловеч се включиха активно в доброволческата акция „Да изчистим България заедно”, която се проведе на 15 септември 2018 г. /събота/. В почистването участваха също кметът Корнелия Маринова и зам.- кметовете на Ловеч Венцислав Христов и Даниел Колев.

Служителите на общинската администрация почистваха на 11 места в града, които обикновено са силно замърсени от отпадъци. Сред тях са ЖК „Младост“, ЖК „Червен бряг“, кв. „Дикисана“ , кв. „Гозница“, пътя от автогара Ловеч до кв. „Гозница“, изходът към Севлиево и паркът „Стратеш“.

Сравнително малко граждани се включиха в акцията, повечето в индивидуален план почистваха пред домовете си. По този повод кметът Корнелия Маринова коментира, че част от хората явно предпочитат да снимат счупени плочки или локви и да коментират после в социалните мрежи, вместо да се включат в почистването.

Община Ловеч беше осигурила за всички доброволци чували и ръкавици. Събраните чували с отпадъци бяха складирани до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени по график до Регионално депо Ловеч.