sgrada_wik2810131Павлин Иванов

В петък работниците в ловешкото ВиК  са започнали подписка в защита на професионалното ръководство на компанията. Поводът е искането на собственика на мажоритарният дял в лицето на държавата, за освобождаване на сегашно ръководство и назначаването на ново, което е възможно да се случи на предстоящото Общо събрание на дружеството, насрочено за 4 ноември.

Само за няколко дни от старта на подписката, тя е подписана от повече от половината служители на дружеството, които са декларирали подкрепата си за настоящото ръководство. Това съобщиха днес за „Ловеч днес“, част от служителите подкрепили подписката.

Димитър Димитров, служител в дружеството, заяви, че работниците в дружеството се противопоставят категорично и аргументирано, на немотивираното искане за смяна на тяхното ръководство. Дружеството ни е на печалба, заплати и аванси се изплащат редовно, без нито ден закъснение. Хората са доволни и от социалната политика на дружеството – всеки месец получават ваучери за храна, допълнителни възнаграждания за празници, плаща се извънредният труд.

Изпълнителният директор на дружеството е млад човек, с необходимото образование, доказан експерт  в работата си. В него виждаме човек, който може да управлява фирмата и за напред с успешни крачки, каза Георги Цветанов. Не виждаме някакво бъдеще с евентуалният нов борд.

Подкрепилите подписката са убедени, че зад смяната се крият политически мотиви и това е политическа чистка.

Подписката ще бъде изпратена до Общински съвет Ловеч, принципала – МРРБ, Народното събрание, Омбудсмана и ще бъде представена на Общото събрание на ВиК, както и на представителите на останалите общини, представени с дялове в капитала на дружеството.

Служителите на ВиК ще попитат представителя на държавата – какво е държавата и какво значи министър. Държавата е на хората и е крайно време тя да започне да работи за тях, а буквалният превод на думата министър, означава слуга на народа, обясняват те.

Ние не искаме на да се намесваме в делата на държавата, но имаме добре работеща фирма и не искаме ВиК Ловеч да стане като ред други дружества, да генерира загуби и да бъде доведена до фалит.

Имаме професионално ръководство и няма да позволим то да бъде заменено с никому неизвестно лице, което няма управленски опит и познания в нашата работа, заявиха категоричната си позиция ВиК служителите. Тук не говорим за партии, а за професионализъм.

Подкрепилите подписката настояват да разберат какви са мотивите за смяната на настоящият борд и с какви мотиви се предлага новият. На какви принципи се основава това намерение, недоумяват хората.

Те категорично настояват, да не се ходи по акъла на един депутат (Бел.р. – Димитър Горов БСП), който иска да назначава свои роднини, като погазва всякакви принципи и норми, както на правото, така и на морала.

Този депутат, преди година беше изпратен пак да кове законите, а самият той не ги спазва и беше хванат да кара пиян автомобила си. На това отгоре, полицаят, който го е глобил е бил уволнен, с възмущение коментираха хората.

Служителите във ВиК са готови и на много по-твърди действия, ако се стигне до назначаването на ново ръководство във водното дружество.

11 коментара

  1. “-Добър ден,от В и К съм.Какъв е проблемът Ви?
    -Майсторе, от крана ми тече вода…
    -А кво трябва да тече,според Вас?
    -Ми като си гледам сметката,би трябвало да тече”Хенеси”!”

  2. “…Димитър Димитров, служител в дружеството, заяви, че работниците в дружеството се противопоставят категорично и аргументирано, на немотивираното искане за смяна на тяхното ръководство. Дружеството ни е на печалба, заплати и аванси се изплащат редовно, без нито ден закъснение. Хората са доволни и от социалната политика на дружеството – всеки месец получават ваучери за храна, допълнителни възнаграждания за празници, плаща се извънредният труд.
    Изпълнителният директор на дружеството е млад човек, с необходимото образование, доказан експерт в работата си. В него виждаме човек, който може да управлява фирмата и за напред с успешни крачки, каза Георги Цветанов. Не виждаме някакво бъдеще с евентуалният нов борд…”

    Идеална дописка с подходящи главни герои.

    Ако и на вас ви хлопа дъската или ви скърца дюшемето, ако ви пЕре яко токът и ви стега каскетът, ако си апете каишката и холеричното чудовище ви е приятел, ако в тоалетната влизате сами, а никой не знае, че всъщност сте група – ЧЕСТИТО! Вие празнувате деня на психическите отклонения.

    Не се притеснявайте, не сте сами! МНОГО СМЕ!

  3. По-голяма мафия и лапачи от В и К и Енергото – няма. Децата казват: “Който лъже и краде, той в затвора бой яде”. Дааа – ама за нашите – не. Ще намалят цената на водата на 50% ама миналото лято.

  4. Всичките трябва да бъдат изгонени.Който не е опирал до тях той не е страдал.Сутрин са много заети,а след обяд са много пияни.Това е най вървежната кръчма в града.И тази сутрин пак си патих от тях ,за един документ ,след 6мес. още не е готов.

  5. А кметъ Къзънджиеф како ша кажи пу вапросът?

  6. “всеки месец получават ваучери за храна, допълнителни възнаграждания за празници, плаща се извънредният труд.” – и аз искам във ВиК тооооооооо

  7. 50% намаление на водата ли, я пак, я някой от вси дървени философи тук да го обоснове. За да знаем всички как точно ще стане това и как новото ръководство ще го постигне. И ако стане, тогава да видим пък старите що не са го направили?

  8. първо така нареченото ново ръководство не е избрано още и второ водата ще се намали с 50 %, ако се върне да управлява др. Тодор Живков, също така не пишете глупости за размера на заплатите и не пишете голословни обвинения в които няма нищо вярно,

  9. Каква подписка сте започнали бе? Не ви ли е срам бе? Не ви ли е срам че обикновен водомайстор взима над 800 лева чисти а средната работна заплата в ловеч е 400? Това ли защитавате бе? Заради това ли се подписвате? НИЕ които плащаме вашите заплати с високата цена на водата да направим ли подписка срещу вас? Целия град е против ВАС! Димитър Димитров! И ти си на хранилката сине майчин! Срама нямате! Щяли да пишат до Омбудсмана! Пишете и до папата ама пишете и за всичките си кражби и разхищения! Лапачи! Нещасници!

  10. Я да попитаме авторите какви ще са тези по-твърди действия, с които заплашват?

  11. Говори се, че днес били положени стотици подписи в контра подписка на недоволни от високата цена на водата клиенти на ВиК на територията на община Ловеч..

    Подписката в подкрепа на новоизбраното ръководство на ВиК, което поело ангажимент пред протестиращите да реши финансовите проблеми на дружеството, да пресече злоупотребите и да намали с 50% цената на водата.

    Организирана била и група във фейсбук за подкрепа на новото ръководство на ВиК и намаляване цената на водата с 50%.

Comments are closed.