lovechobshtina103121След масовото недоволство и сериозен отпор от страна на родителите, организаторите на идеята за кетърингово хранене в детските градини върнаха назад. Организацията на храненето в детските градини без промяна, това става ясно от изявлението на кмета Казанджиев направено вчера на пресконференция.

Преди седмица родителите внесоха и подписка в Общински съвет и в Община Ловеч срещу тихомълком взетото решение за промяна в начина на приготвяне на храна за децата.

Храната за малчуганите ще продължи да се приготвя в кухненските блокове на детските градини, които отговорят на здравните изисквания. Писмо с такова предложение е постъпило от директорките на всичките детски градини в общината. Такова е мнението и на родителите.

Всяка детска градина сама да определи организацията на храненето, като за това се произнесат и родителите, поиска в края на септември кметът. Всеки избран вариант ще бъде подкрепен от община Ловеч, която ще съдейства при провеждането на всички процедури за реализирането му, заяви тогава Казанджиев, потвърди го и сега. Всички детски градини вече втора година са на делегиран бюджет и са в стабилно финансово състояние, коментира кметът.

Сред обсъжданите варианти бяха още приготвяне на храната от кухня-майка и кетърингово хранене, против което в подписка се обявиха 61 родители.

В община Ловеч функционират седем целодневни детски градини и две обединени детски заведения, в които се отглеждат и възпитават 1183 деца в 49 групи.

2 коментара

  1. Представената ни информация много се различава от спуснатата или преразказаната по брифинги и седянки. Не Директорите са поискали кетъринг от външна фирма, а така ни бе внушено. Друг е въпроса какво точно са анализирали в общината 6месеца докато ни се предостави “право” на избор, който да направим за 5мин. Много благодаря на тези, които имаха доблестта да извадят тази мръсна риза на показ навреме. Не се и съмнявам, че това ще бъде опитано отново, както вече сме имали възможността да се убедим. Благодаря и за предоставения експресен достъп до обществена информация, който се надявам да не е последния с оглед на подадените 5до момента. Тиражираната невярна информация за “само” 60 родителя против, се надявам да бъде опровергана с РЕАЛНИТЕ резултати от проведеното допитване тип анкета във всички детски градини или и за това трябва да се пуска искане по ЗДОИ

  2. МОЖЕ ЗНАЧИ,А!!!КМЕТА И ДИРЕКТОРКАТА НА СЛЪНЦЕ БЯХА ДОСТА СИГУРНИ,ЧЕ ЩЕ ХРАНЯТ ДЕЦАТА НИ С БОКЛУЦИ!!ОЩЕ ЕДНА ПОБЕДА НАД КОМУНЯГАТА минчууу!

Comments are closed.