police2909141От ОДМВР Ловеч съобщават, че в РУ-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 28 срещу 29 ноември е проникнал в къща в с.Слатина и е отнел агрегат за ел.ток, електрожен и резачка “Щил”.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който на 29 ноември за времето от 07.00 до 12.00ч. е проникнал в  частен дом в с.Батулци и е отнел сумата от 2000 лв. и ловна пушка, които са се намирали в метална каса заключена с катинар и две златни парички, оставени на бюфет във всекидневната. Работа по случая продължава РУ Ябланица.

В РУ Ловеч е започнало разследване на пожар в с. Деветаки възникнал около 20.00ч. на 28 ноември, при който са изгорели част от къща, лятна кухня и барбекю и навес до постройката.

На 29.11.2016г. на територията на РУ Ловеч е проведена полицейска операция, в хода на която са обходени 32 села, проверени са 51 МПС и 66 лица, а за констатирани нарушения са съставени 6 акта и 6 глоби с фиш.

 На 29.11.2016г. около 14.30ч. на път II-35 Троян-Ловеч,  л.а.”Ситроен С-5″ управляван от И.Г.-27 годишен от гр. Ловеч, поради движение с несъобразена скорост излиза в ляво извън пътното платно и самокатастрофира в крайпътен скат. Водачът е откаран с контузия на главата в ловешката болница.

На 29.11.2016г. около 19.45ч. на ул.”Хр.Ботев”№1 в гр.Троян, лек автомобил «Фолксваген Голф» управляван от К.М.-26 годишна от гр.Троян, на заснежен и хлъзгав път излиза в ляво по посока на движението и се блъска в метален стълб на улична лампа. Жената е откарана с травма на главата в болницата в гр.Троян.

Полицаи от РУ Ябланица са установили извършителят на кражба на LED телевизор от частен дом в града, станала преди броени дни. Заподозрян за кражбата е 42 годишния брат на собственичката на отнетата вещ. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 Полицаи от РУ Тетевен са иззели 130 броя кутии цигари без български акцизен бандерол от частен дом в града. Акцията е част от операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол. По случая е образувано бързо производство срещу собственикът на имота.