cigari1403131За периода 28.03. – 01.04.2016 г. са извършени 4 проверки за спазване на утвърдените учебните разписания в училища, 6 проверки в ученически столове и 5 проверки в кухненските блокове в ОДЗ и ЦДГ за спазване изискванията за здравословно хранене в гр. Троян и селата Александрово, Дойренци и Дерманци. Съставен е акт за административно нарушение за неспазване на завереното от РЗИ – Ловеч седмично разписание на учебните занятия в учебно заведение в гр. Ябланица на Директора на учебното заведение.

Общо 22 са проверените обекти за хранене и развлечение на територията на градовете Ловеч и Троян и селата Дойренци и Александрово по спазване изискванията на Закона за здравето за забрана на тютюнопушене в закрити обществени места и за недопускане предлагане на алкохол на лица под 18 години, в т.ч. тематична проверка по етикетиране на бутилираните натуралните минерални изворни и трапезни води, предназначени за питейни цели, произведени от страни-членкина ЕС или от трети страни, които са пуснати на Българския пазар. При проверките е установена незаверена здравна документация на сервитьор в кафе-аперитив в гр.Ловеч, за което е съставен акт за административно нарушение.

За същия период са извършени още 33 проверки на обекти с обществено предназначение  (1 място за настаняване, 2 читалища, 1 компютърна зала, 1 игрална зала,  9 фризьорски салона, 9 обекта за съхранение и търговия с козметични продукти, 2 транспортни средства, 5 детски градини, 1 училище, 1 ученическо общежитие и 1 хотел) в гр. Ловеч, с. Врабево, с. Дебнево, с. Добродан, с. Торос и с. Дерманци. При инспекциите е осъществяван контрол и на забраните за тютюнопушене. Обектите отговарят на нормативната уредба и в тях не се допуска тютюнопушене. За спазване на забраните за тютюнопушене са проверени още 9 лечебни заведения и 2 аптеки на територията на областта, нарушения не са установени.