litex805141PFC Litex

Литекс изнесе силен мач и спечели с лекота срещу Ботев с 3-0. Класическият  успех дойде с надмощие през цялата среща и красиви атаки и попадения. С два точни удара се отчете Уилмар Джордан,който вече има на сметката си 18 гола от началото на сезона. За своя реализаторски нюх напомни и националът Симеон Славчев, открил резултата с глава.”Канарчетата” бяха доста беззъби и  не успяха за цял мач нито веднъж да застрашат вратата на Илко Пиргов

С победата Литекс продължава да е в битката за сребърните медали. Ловчанлии засега са трети и имат 69 точки, с една по-малко от втория ЦСКА. До края на шампионата на оранжевите им предстоят гостуване на Локомотив Пд в неделя и домакинство на Левски в последния кръг на шампионата.

Наставникът Миодраг Йешич направи някои промени при сглобяването на състава. В игра в средата на терена се завърна Джемал Берберович , докато наказаният бразилец Том и контузеният албанец Ваюши бяха съответно заменени от Румен Руменов и Данило Асприля.

Ловчанлии започнаха много активно и още в 6-та минута  поведоха в резултата. Перфектно центриране на Руменов от корнер бе засечено от Симеон Славчев, който се извиси над отбраната и порази мрежата на Стаховяк. В 14-та минута добра колумбийска атака между Асприля и Джордан завърши с удар на нападателя, но стражът на гостите безпроблемно спаси.В 21-та отново Стаховяк спечели дуела с латиноамериканския таран и не допусна да бъде изненадан.

В 24-та минута пробив на Божиков отляво завърши с пас към Асприля, който стреля без подготовка с левия крак, но Стаховяк изби. Три минути по-късно каскада от финтове на Асприля завърши с центриране към задната греда, но ударът на Джордан с глава бе сигурно избит от вратаря.

В 39-та минута Уилмар Джордан с неспасяем шут покачи на 2-0. Колумбиецът получи дълъг диагонален пас от Божиков, освободи се от опеката на Бенга и с тупалка при сглобката на гредите разстреля Адам Стаховяк.

И след почивката Литекс продължи да контролира събитията на терена. Играта за за четвърт час се кротна, но в 69-та минута Джордан изригна с нов гол. Таранът получи перфектен пас от Цветанов и майсторски засече топката в мрежата за 3-0.

Литекс – Ботев Пд  3-0

 

1-0  Симеон Славчев(6)

2-0  Уилмар Джордан(39)

3-0  Уилмар Джордан(69)

 

А група, 38 кръг, Плейофна фаза, Градски стадион Ловеч, Гл.съдия:Цветан Кръстев

Ж.к:За Литекс- Стр.Попов, За Ботев-Хамза, Кортзорг, Сърмов

 

Литекс: Пиргов, Стр.Попов, Ил.Миланов, Бодуров, Божиков, Славчев, Берберович, Руменов (88-Цветков), Цветанов (84-Горанов), Джордан, Асприля

 

Ботев Пд: Стаховяк, Минев, Спрокел, Бенга, Филипов, Иршак(56-Педро), Сърмов, Анисе(46-Огнянов), Кортзорг (72-Цветков), Виера, Хамза

 

 

1 коментар

Comments are closed.