protestlekari810146След продължила почти цяла година сага, преминала през протести пред Община Ловеч, и безпрецедентен обществен натиск, кмета Казанджиев и съветниците на БСП бяха принудени да отстъпят от желанието да продадат сградата на Стоматологията на скандално ниска цена на Кардиолайф.

На вчерашното заседание на Общински съвет, разумът и общественият интерес най-после надделяха и местния парламент единодушно взе благоприятно за ловчалии и за стоматолозите решение.

Помещенията в бившата стоматологична поликлиника в Ловеч да се отдават без търг или конкурс за 5 години, но с по-високи наемни цени. Така според решението помещенията ще бъдат отдадени съобразно сега съществуващото им предназначение за оказване на стоматологични и зъбопротезни услуги и за други медицински дейности на досегашните наематели. Месечните им наемни цени, определени на базата на извършена пазарна оценка на кв. м полезна площ, ще са за стоматологични кабинети 6.50 лв/кв. м месечно, за зъботехнически лаботории – 6 лв/кв. м, и за общите части – 1 лв/кв. м. (Съгласно тарифата за определяне на базисните месечни цени на един кв. м за отдаване под наем на общински нежилищни имоти наемните цени са 4 лв/кв. м за стоматологични услуги, 3 лв/кв. м за зъботехнически лаборатории и 1 лв/кв. м за общите части.)

proteststomatologiq7101421    Наемателите на кабинетите трябва да подадат молби за настаняване в деловодството на община Ловеч в срок от 15 до 30 април и да приложат към нея документи, удостоверяващи правоспособността им за упражняване на съответната дейност, копие от документ за редовно членство в районната колегия на Българския лекарски съюз или Българския зъболекарски съюз, както и декларация за липса на задължения към община Ловеч. Кметът ще сключи договор за наем с лицата, на които молбите и приложенията към тях отговарят на посочените изисквания.

Това бе прието с гласовете на 30 общински съветници от общо 30 участвали във вота.

В сградата на бившата стоматологична поликлиника в момента се помещават 23 практики (лечебни заведения) за извършване на дентални, лекарски и зъботехнически услуги. 15 от практиките извършват дентални услуги, шест – зъботехнически, една – лекарски, и една – медикодиагностична дейност.

2 коментара

Comments are closed.