obs2804162Следващото редовно тринадесето заседание на Общинския съвет в Ловеч е на 30.06.2016 г. (четвъртък) от 10.00 часа, обяви в края на вчерашното заседание председателят на ОбС Петър Цолов. Председателският съвет се насрочва за 16 юни от 16.00 часа, а заседанията на постоянните комисии ще са на 21 и 22 юни по график, който предстои да се уточни.

В дневния ред на предстоящата сесия отсега са включени точки като приемане на нова наредба за преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Ловеч, както и приемане на наредба за принудително изпълнение на заповед за премахване на незаконни строежи. Ще се разглежда и точка за  предоставяне на имот общинска собственост за безвъзмездно право на ползване от читалища, както и процедура по продаването на ресторант „Ерфурт“, партерен етаж.

На последното заседание на 26.05.2016 година бяха приети 21 точки от дневния ред, който съдържаше 22 точки. Оттеглена е точката за отдаване под аренда на поземлена имоти – общинска, в село Александрово, за създаване и отглеждане  овощни насаждения – черупкови и костилкови. Предложението за отлагане на решението бе на общинския съветник Минчо Казанджиев, след което вносителят кметът Корнелия Маринова лично изтегли материалите.