strateshatletics20101510На 17.10.2015г. в град Луковит се проведе международното състезание по крос – кънтри „Луковитски моми”. В надпреварата участие взеха и 19 състезатели на лекоатлетическия клуб от Ловеч.

На старт застанаха над 400 състезатели, представители на 30 клуба от България и Сърбия. Владислав Тотев, Ивайла Василева и Лора Христова заеха шестите места в своите възрастови групи. При юношите младша възраст Стефан Йорданов се класира четвърти, до същата позиция достигна и Константин Василев при децата родени 2002 -2003 година.

Бягането на юношите старша възраст очаквано донесе победа на Георги Гергов, но освен него и Йоан Филипов се представи на ниво, като спечели бронзов медал. Останалите представители на СК „ Стратеш Атлетик” се представиха много добре и допринесоха за спечелването на второто място в отборното класиране.

Ден по – рано Георги Гергов спечели шосейното бягане „Колю Фичето” проведен в град Дряново.

На 07.11.2015г. в град Койнаре ще се проведе Националния шампионат по крос – кънтри, където ще се определят и националните състезатели за предстоящите международни стартове в тази лекоатлетическа дисциплина.