izostavenakola1508143Павлин Иванов

Не са една и две колите, излезли от употреба, с потрошени стъкла, спаднали гуми, без номера, красящи улици и градинки в Ловеч. Тяхното премахване е задължение на СКОРС или тъй наречената общинска полиция.

Не веднъж в „Ловеч днес“ съм публикувал сигнали и снимки на граждани, следвало е някаква спорадична реакция, лепят се едни стикери и рядко се стига до край – изпълнение на предвиденото по Закон и по общински наредби.

Днешният случай не е нетипичен. Той е характерен за бездействието на СКОРС. Между „Спартаците“, непосредствено до детската площадка, един стар сребрист „Опел Вектра“ се е превърнал в сметище.

izostavenakola1508142Както виждате от снимките, предното стъкло е счупено, колата е зарязана от години. Проблемът за живущите в блоковете идва от това, че техните децата играят наоколо, някой от буйните и любопитни се качват по изоставеното возило и рискът да се случи инцидент е голям.

Но както винаги, Община Ловеч и нейната СКОРС вървят СЛЕД, а не ПРЕДИ събитията. Не дай Боже, но ако стане инцидент с някое дете, ще започнат едни разследвания, едни анализи, прехвърляне на топката и пострадалият ще си остане с раните (дано да само те), а институциите ще са невинни, защото не могат да установят кой е виновен. Пресният пример е ягуарът Алонсо – няма виновни!

Само че, децата на не са ягуари и няма да има кой да ги застреля за да реши по сбъркан начин проблема.

Въпросът е: Какво всъщност прави СКОРС и няма ли кой да им потърси отговорност за системното невършена на работата, предвидена от нормативните документи?

 

Иначе СКОРС са ербап – Къв си ти бе, че ще питаш?

Е, питам си, а аз съм някакъв шибан гражданин, който си плаща данъците и му дължите отговор, драги СКОРС!

Но по-важно е, че тези, които ви хранят, ловешките граждани, искат да работите, а не да размотавате униформени си ризки!

8 коментара

  1. Гледай ти как пък се задействаха институциите в този град след година и половина…Тц, тц, чак да не повярва човек!
    Ако СКОРС премахват по 200 автомобила на година по този начин тежко ни и горко..
    С истинска мъка може да се накара някой да свърши работа в този град!

  2. Най-после въпросната кола е премахната от паркинга. УРА.

  3. Пак разни анонимни се обаждат неподготвени. Калине, нищо не ми е ясно от това което пише Ти на това плюене ли викаш или просто да има какво да напишеш. Какво има да се чете в нормативните документи, Анонимен 21.08.2014 на 08:09?? В Наредба 2 на Обсъвет много добре е написано какво е ИУМПС.Всички предпоставки за премахването му ги има. Преди година и половина снимах този автомобил с поставено Предписание от СКОРС http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/thumbs/139.jpg Година и половина -нищо!Иначе по телефона наистина СКОРС са ербапи. Такива са и в отчетите им, виждате ли как премахват по 200 автомобила на година. Съгласно същата тази Наредба този автомобил трябваше да се премести принудително на площадка за временно съхранение, независимо дали собственика е в България или в чужбина! Ако СКОРС не иска да си свърши работата, щото видите ли колата била на съхранение при шефа на психоболницата това вече е съвсем друго нещо! Да си я вземе и да си я съхранява в частен двор тогава! И въобще защо шефа на СКОРС не вземе отношение по случая? Най-малкото да обясни защо не са взети мерки по предписание на година и половина и значи ли, че СКОРС отказва тихомълком да изпълнява задълженията си ? Щото излиза че тази опасна “кола” за играещите наоколо деца си има “покровител”…

  4. Я проучи как стои въпросът с тази кола, бе Павлине, че ми писна да се обаждаш неподготвен. И попрочети въпросните нормативни документи. Голямо пищовене се пищовиш.

    1. Защото му се плаща да плюе по общината, още ли не ви е станало ясно.

  5. Един опел Аскона- червен пред ловнорибарския магазин и у-ще В.Левски.
    Няма винетка(КАТ), няма застраховка(КАТ), няма данък(Община+КАТ), няма преглед(КАТ), лош външен вид (отговаря и следи КАТ), паркиран неправилно(КАТ)…

    Що само СКОРС бре Павлине?

    А КАТ с огромната си власт по закона за движение по пътищата?

    КАТ за какво отговарят, попитай ги и те не знаят…
    А що паплач разнася фуражки и взема заплати…

  6. Проблемът на този “КОЛА” е, че собственикът и е в чужбина. Оказва се, че без него нищо не може да се направи. Идваха полиция и камион от вторични за да я вдигнат, но уви не ставало. А иначе е оставена на съхранение до колкото знам при шефа на психо болницата. Жалкото е че няма закони в България за уреждане на тези проблеми.

  7. Тази кола се намира точно между Спартак 2 и Спартак 3, на паркинга непосредствено до детската площадка, на която играе и моето дете. Искам институциите да се задействат светкавично и да я махнат от там. Никой от блоковете не си признава, че е собственик на колата. Тя е изоставена и няма нужда да се чака.

Comments are closed.