Текст:  д-р Дарина Петрова, снимки д-р Дарина Петрова и Габриела Станчева

Успешно приключи традиционният, вече 6-ти поред, ученически зимен ски-лагер на ТД”Стратеш” за начинаещи и напреднали скиори. Използвана бе междусрочната ваканция на учениците 2 – 6 февруари, 2018 г. В последните 6 години лагерът се провежда на Беклемето и популярността му расте. Чудесната база – Почивната станция на Института по планинско животновъдство и земеделие, в непосредствена близост до пистите, топла и уютна с вкусна храна и тази година бе напълно заета: 19 деца на възраст от 8 до 14 години, 2 опитни ски-учители и лекар. Лагерът бе финансово подкрепен от Община – Ловеч. 
     За пръв път стъпиха на ски 11 деца и под умелото ръководство на Светослав Генков, председател на ТД”Стратеш”, за 4 дни се научиха да карат уверено и с много елементи по писта “Сима”. В групата на напредналите, 8 скиори, цареше прекрасен спортен дух. Те тренираха на дългата зелена писта, под ръководството на Габриела Станчева. Спускаха се и по синята писта в гората. Времето беше динамично зимно, слънчево или мъгливо, тихо или бурно. Децата караха ентусиазирано, с желание и старание  и в едрозърнестия мокър и в пряснонавалялия сух като пудра сняг по 6 часа на ден, 3 – сутрин и 3 – следобед.
Преди вечеря пред камината се пишеха домашни и упражнения, зададени за ваканцията, а по-късно се отваряха дъските за шах, игрите, кутиите с пастели и боички.
   Последната вечер имаше рожден ден, подготвен с много изненади за рожденничката от нейните приятелки, торта от домакините, любими песни и танци.

Проведен бе устен изпит за правилата от ски-учителите  и бяха връчени сертификати за достигнато ниво в овладяването на ските, награди, сувенирни чаши с емблемата на ТД”Стратеш” и логото на ски-лагера.
Всички си тръгнаха здрави, обогатени от новата емоция да караш ски в снежната планина с желанието догодина да се срещнат отново на пистите.
Следващите прояви в календара на ТД”Стратеш” са поход до х.Амбарица на 17 и 18 февруари и Традиционен поход до Пази мост и Къкринското ханче на 19 февруари.
По време на похода регионалните клубове на Национално движение”Традиция” ще направят възстановки на срещата на Васил Левски и Никола Цвятков с турските заптиета на Пази мост и залавянето на Апостола в Къкринското ханче. Сборен пункт: Градска художествена галерия, 8 ч. Поканени са всички траждани и гости на града.