obsmost7091524Павлин Иванов

Днес, на заседание на Общински съвет Ловеч, свикано по предложение на 13 общински съветници от ПП ГЕРБ и СДС, беше прието решение за запазване на познатият на всички външен вид на настоящия Покрит мост.

Решението беше взето с пълната подкрепа на всички 31 съветника, участвали в днешното заседание.

Текстът на одобреното и гласуване решение гласи, че Общински съвет Ловеч възлага на кмета на община Ловеч да внесе в управляващия орган на оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. проект „Преустройство и рехабилитация на Покрития мост в гр. Ловеч“ във варианта с дъсчената обшивка и запазване на всички фасадни елементи на северната и южната фасада и при спазване условията на заданието за проектиране.

Изказвания на днешното заседание направиха Иво Райнов, Радослав Хитов, Доротея Цанков, Валя Митева, Ирина Митева, д-р Георги Митев, Пламен Сейзински и Владимир Кочев.

obsmost7091520Бяха изказани становища относно поетите ангажименти да се вслушат в мнението на ловчалии, историята на Покрития мост, техническото задание и точната формулировка на решението.

След кратка почивка поискана от д-р Георги Митев, в която съветници от всички групи в Общински съвет беше предложена и одобрена крайната формулировка.

Въпреки декларираните намерения, политиката да отстъпи пред ловешката кауза за запазване на външния вид на Покрития мост, се стигна до доста неприличен момент.

Бившият Областен управител на правителството Орешарски Милко Недялков, с грубото си, невъзпитано и неуместно държание принуди Председателя на Общински съвет Тихол Тихолов да му направи два пъти забележка за спазване на реда в залата.

obsmost709152Другият интересен момент дойде с изявлението на Васил Колев от ФОНДАЦИЯ „ГРАЖДАНИ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО”, който отново изтъкна тезата си, че Покритият мост е подигравка към творението на арх. Олеков (Белия транспортен мост от миналото) и призова „Да се премахне дъсчената ограда от моста на арх. Олеков и пусне Красотата над река Осъм“

Особено внимание заслужава и изказването на настоящия кмет Минчо Казанджиев, което ще може да прочетете утре.

8 коментара

  1. БДЖ пуска нови влакове до Ловеч, за да успее да превози тълпите туристи, желаещи да зърнат моста. Специални автобуси ще извозват до града и пътниците от чартърите до летищата София, Букурещ и Горна Оряховица. Тъй като в града от цялата патаклама всичко остава по старому, то десетките хиляди жители, напуснали го през последното десетилетие в знак на протест срещу Мин Чо и бялото му решение, започват да се прибират гузни обратно.

    А Мин Чо отново е над всички на бял кон. Той е добър кмет, винаги се съобразява с мнението на хората и никога няма да допусне нещо да се случи против волята им. Вместо да му извади очи, неговата псевдоопозиция му изписа вежди.

    Местният Калин Терзийски наскоро обяви наркодилърите и наркоманите за бъдещето на града. Защото отвреме-навреме носят потури и веят байряци. Родинтелите им кадруват политически в Ловеч, но това е голяма тайна, не ни трябват неприятности, за да я говорим публично, нали?

Comments are closed.