davetaekoead510162Силният вятър повали днес две дървета в Ловеч, едното в центъра на града, другото – до траурна агенция „Рай“. И в двата случая няма странични материални щети.

За половин час преди обяд бе разчистен паднал голям клон, част от чинар в центъра до дом „Преслав“.  Работници на общинската фирма „ЕКО“ ЕАД нарязаха клоните и ги изкараха, след което почистиха мястото от листа. Причината за събитието е силният вятър и старостта на дървото, чиято възраст е над 50 години.

В 16 области днес е обявен жълт код поради бурния вятър, съобщиха по-рано от НИМХ към БАН. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Бургас, Шумен, Разград, Силистра, Варна и Добрич. Поривите на вятъра надминаха 70 километра в час. Очакват се и валежи са между 10 и 20 литра на квадратен метър.

davetaekoead510161

 

7 коментара

  1. Пак глупост. Чинарът е дълголетник, не са редки случаите когато минават възрастта от 500години.

  2. Само две? Е па късмет. То никой не ходи по кварталите да погледне колко има достатъчно много пораснали и могат да падатнат върху блоковете и то въпреки, че по някой телевизор показаха, че в София топола троши стъкла на апартамент на шетия етаж. евроГейска работа какво да се прави. Те и за това си харесват нашия премиер слънце.

  3. А защо не се вземат мерки от кметството и старите и опасни дървета да се премахнат.Или чакат фатален случай с пострадали,че да заработят.Подобни случаи имаше пак около дом”Преслав” и кметската сграда с отдавна разкъртените от времето замазко на големите бели дялани камъни,които са около дърветата на площада.Ученичка получи фрактури на крака и едва не загина от падането на такъв камък.Кога ще има ВИДИМ РЕЗУЛТАТ по този проблем.

Comments are closed.