Няколко сигнала са получени в РИК Ловеч за нарушения на изборното законодатекство в луковитско. Първият е подаден от Калин Димитров Василев (ГЕРБ) срещу лицето Георги Марков Петков за купуване на гласове в Секционна избирателна комисия №1119000002, гр.Луковит, Община Луковит.

Твърденията съдържат данни за осъществяване на престъпление по раздел ІІІ „Престъпления против политическите права на гражданите“ от Наказателния кодекс. Предвид гореизложеното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 20 от Изборния кодекс, РИК Ловеч реши да изпрати по компетентност на Районна прокуратура – Луковит жалба вх.№292/26.03.2017г. в 14.06ч. от Калин Димитров Василев

По-късно през деня, от БСП подават от своя страна 3 сигнала до РИК Ловеч.

В жалба от Данаил Петров Лазаров, представител на коалиция “БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” се твърди, че пред секциите № 8 и 10 в гр. Луковит се води открита пропаганда на цигански език, като на всеки влизащ гласоподавател се казва номера за който да гласува, от лицата Серафим Севдалинов Янчев (Пачо), Красимир Съботинов Минчев от гр. Луковит и други техни помагачи.

В друга жалба на Лазаров се твърди, Твърди се, че в с. Дъбен, община Луковит председателя на СИК Петко Маринов Кънчев причаква идващите гласоподаватели пред изборното помещение и показва на таблото за кой номер партия и преференция да гласуват.

 

1 коментар

  1. Пълна пародия са тия избори. Дано по-скоро стане машинното гласуване да видим как братята ромие висят с ръце в джобовете и ще тъпчат пари на баламите, за да гласуват.. Хубаво се връзват много ама един ден 30лв,останалите 364 какво ги правим?

Comments are closed.