s-stanishev1006141Източник: официален сайт на БСП

БСП се е доказала като партия, отговорна към България. Затова час по-скоро трябва да дадем на хората правото да се произнесат какъв да бъде новият парламент и кой да поеме отговорност за управлението на страната, за следващия бюджет, за пътя на България, за реформите, които са нужни – в образованието, администрацията, икономиката, здравеопазването.

Хората трябва да дадат сила – независимо на коя партия, за да се постигнат резултати и да има промяна. Затова, пак повтарям, честната позиция е изборите да са незабавно.  При наличието на политическа воля и отговорност на президента и на основните парламентарни и извънпарламентарни сили, срочни избори през юли са възможен и реалистичен вариант. Това е най-добрият вариант за страната. Няма нито една причина освен тънки политически /и не толкова тънки икономически/ сметки, този парламент и това правителство да продължават своята работа.

 Най-голямата опасност пред страната в момента е ситуацията на нестабилност. България не може да си позволи това.     Правителството е заложник на нестабилността в парламента и това създава не просто несигурност в управлението. Това поставя под риск икономическата и социалната стабилност в страната, финансовата и енергийната система, договарянето на новата финансова рамка за еврофондовете, функционирането на институциите изобщо. 3 или 4 месеца неяснота и липса на политическа стабилност ще се превърнат в агония, която ще се отрази крайно негативно на ситуацията в страната. И отново цената ще платят гражданите, бизнеса, социално слабите. А това в никакъв случай не бива да допускаме.

България няма нужда нито от парламент, нито от правителство на изкуствено дишане.

Има нужда от воля за търсене на трудни решения, от отговорност, от нова енергия и легитимност на управлението. Колкото по-бързо постигнем тази стабилност, толкова по-добре.  България има нужда от решения, не от отлагане на проблемите. Решения, които да доведат до необходимото за хората успокояване в обществото. Вярвам, че президентът, управляващите и опозицията могат да бъдат фактори на стабилността за страната, работейки именно в тази посока..  Ако е необходимо могат спешно да се променят законовите срокове така, че волята на българите да бъде чута до края на юли и България да може да има ново начало. Всички трябва да знаят – БСП не се е вкопчила във властта. Нещо повече – призоваваме всички да загърбят партийните си интереси, дребни сметки и тайни кроежи и да се обединим в общата воля да направим изборите.

Готови сме на спешни консултации с всички политически сили и с Президента в името на доброто на страната. България  над всичко!

21 коментара

  1. Май забравяме, милиярдите които се взеха в заем от това правителство. Ми те тяхното си го взеха така да се каже, ние да му мислим. Да не излезе накрая, че финансовата политика на Дянков е била по-доброто решение в години на криза. Щото нали се сещате, кой , ще връща парите. Ай, наздравИ!

  2. Павлине, Павлинееееееее защо ти трябваше да пишеш #ДАНСWithMe 6 месеца??????? Сега със Сергей Станишев ли танцуваш?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

  3. ДА НАИСТИНА ТОВА Е ЧЕСТНА ПОЗИЦИЯ ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ПАРЛАМЕНТАРНА ПОДКРЕПА,ИЗМЕКЯРСКОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ДПС И ВУЛГАРНИЯ НАТИСК ОТВЪН ЗА ПРОВАЛЯНЕ НА ЮЖЕН ПОТОК.НА ПРОВИТЕЛСТВОТО ОТ ПЪВИЯ ДЕН НЕ БЕШЕ ДАДЕН ШАНС – БОЙКО НЕ МОЖА ДА ПРЕЖИВЕЕ ЧЕ ГО ИЗРИТАХА И ИЗКАРА ТЪПАНИТЕ И ВУВУЗЕЛИТЕ.ПЕСЕНТА ПОДЕХА И КУПЕНИТЕ СЛУГИНСКИ МЕДИИ.ВЪПРЕКИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ СЕ ЗАПОМНИ С ДВЕ НЕЩА – ИЗХВЪРЛИ ОФШОРКИТЕ СЪС ЗАКОН ОТ КЛЮЧОВИ ОБЛАСТИ НА ИКОНОМИКАТА И УДАРИ С 20 ПРОЦЕНТА ДАНЪК ЗЕЛЕНАТА ВЕИ МАФИЯ..ПО ДОБРЕ ДА ПОДЪДЕШ ДОЙСТОЙНО ОСТАВКА,ОТКОЛКОТО СРЕД БАРИКАДИ ПО УЛИЦИТЕ И ХОРА – ФАКЛИ .- ЕМБЛЕМА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ.ВПРОЧЕМ ПОСЛЕДНАТА ДУМА Е ТЯХНА – БОКО Е НА ИНСТРУКТАЖ В ЩАТИТЕ

  4. Тази сутрин Валери Жаблянов в Здравей, България (Сутрешен блок по Нова ТВ) с Анна Цолова и Виктор Николаев…
    Виктор Николаев: КОГА подавате оставка?. .
    Жаблянов: Ами, вижте…
    Виктор: Не може всички да сме заложници на една клика.
    Жаблянов: Когато преценим! Така прецени пленумът на БСП!
    Ани Цолова: Кога ще прежените кога да подадете оставка?
    Жаблянов: На следващо заседание…
    Цолова: Орешарски не може ли да си подаде оставката сам?
    Жаблянов: Как ще подаде оставка сам? Не може да подаде оставка сам? Той е предложен БСП и ДПС…
    Цолова: Вие можете ли да си подадете оставката от Вашите постове?
    Жаблянов: Да. Мога по всяко време…
    Николаев: Кажете на коя дата ще си подадете оставката?
    Жаблянов: Може да си изберете една дата до края на годината… В петък НЯМА да подадем оставка…

  5. “Всички трябва да знаят – БСП не се е вкопчила във властта.”
    Така е. И ти не си се вкопчил в нея. И сега сериозно – по-голям демагог и лицемер от теб няма. Но няма да плащам аз цената за недоразумението Станишев, напротив – народът печели от твоето съществуване в дългосрочен план. Защото всичките ти последователи скоро ще се сведат до един – жена ти. Радвам се на всяко твое изказване, защото става все по-интересно развитието на агонията ви 🙂

  6. Чест прави на Корнелия Нинова и Георги Кадиев, че са си подали оставки.
    А този Станишев който все казва, че властта не е всичко е получил мандат да прави предизборна кампания. Както бе казано по-горе в коментарите, дано благодарение на него БСП да остане в историята.

  7. Със Станишев БСП губи изборите на 1000%.
    Без него – на 1000% 9 става първа политическа сила !

    Но като ги гледам клакьорите в БСП са болшинство , не е останал никой от тях с топки , да го хване за бялата якичка и да го нарита в името на СОЦИАЛНАТА ИДЕЯ >>> всички в БСП са с отрязани езици или в зависимост. Това , което се случи на Доган на трибуната ще подмине Станишев и това е края на БСП!

    БСП СИ ПОТЪНА ЗАРАДИ СТАНИШЕВ!

  8. Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме? НЕ!!! За светлото бъдеще на българският народ – Никога повече ГЕРБ във властта!

    1. По – добре ГЕРБ отколкото ДПС вее! Не виждаш ли, че те управляват цялата страна?

    2. БСП и ГЕРБ са двете бузи на един и същ смрадлив и о*ран г*з…

      Жалко за тези, които си представят едните като алтернатива на другите.

  9. Не, не е честна позиция. Когато 360 дена искахме оставка и ти се хилише хладно, мазно и нагло в очите ни, сега на 361 ден, няма ти да казваш кога да са изборите, защото така ти изнася на теб и на травестита, дето ни продадохте на ДПС и съсипахте държавата. Избори наесен! Защото ние, които работим и пълним държавната хазна, храним пенсионерите, а ти от нашите пари им подхвърляш 3 лева, а останалото прикрадваш пак с ДПС, през юли и август почиваме и обръщаме внимание на децата си! И аз те моля, ти лично не подавай оставка. Има шанс да влезеш в историята като родолюбецът на XXI век – човекът, който избави българите от комунизма завинаги. Ооо, тогава – тогава и аз ще те заобичам.

    1. БСП и ГЕРБ са двете бузи на един и същ смрадлив и о*ран г*з…

      Жалко за тези, които си представят едните като алтернатива на другите.

    2. Напълно съгласен. Разликата е, че аз вече не просто го обичам, аз го обожавам, защото скоро ще заличи прокажената си партия на национално ниво.

  10. Днес БСП признава над 40 неизпълнени предизборни обещания! Най-важният дефицит на едногодишното управление на кабинета “Орешарски” не е количествен, а качествен – в действията, които характеризират политиката на БСП, необходими за обявената радикална промяна и за икономическото развитие на страната. Това се посочва в документ за изпълнението на предизборните ангажименти на БСП през едногодишното управление, който Националният съвет на социалистите обсъжда на заседание в момента… В документа, подготвен от зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов, в управлението левицата е изпълнила 34 предизборни ангажимента срещу 42 неизпълнени.

    1. Ами необуздания популизъм “Никой не може да изпълни толкова, колкото ние можем да ви обещаем” води до това.

  11. “Всички, които гледаха отстрани, могат да си дадат сметка, че има смисъл да бъдеш гражданин, че колкото повече ни внушават обратното, толкова повече има смисъл да настояваме на своето.”

    Radina Ralcheva
    10.06.2014 г.

    Едно заченото в грях и мъртвородено правителство си отива. След безкрайни мъки да го поддържат в зомбирано и полу-мърдащо състояние, след ужасни щети за България, след епична битка на гражданите срещу кукловодите, след дни на позорно, уродливо и жалко управление, след марша на гневните граждани, който не спря цяла година, след докарването на институциите до анти-съществуване, след всички усилия на хората на България да си върнат държавата обратно, след насилие и игра на сенки, сред парада на алчните, след пропагандата, след лъжите, след лицата на българите, застанали срещу оградите на властта с воля за промяна, след…
    Оставка, закъсняла с една година. Една година от живота ни. Една година, в която много спечелихме като хора, но много загубихме като държава.
    Наясно съм, че сега ще наредят анализаторите и ще започнат с мантрите. Наясно съм, че циниците ще кажат, че кукловодите пак редят пасианси. Наясно съм, че ще повтарят до втръсване, че нищо не зависи от хората и че това е било планирано. Но това е лъжа. В момента се опитват да се прегрупират, за да оцелеят някак. Но мисля, че всички са наясно, че безгриждните дни свършиха.
    Не беше планирано. Нищо от това не беше планирано. Случи се заради нас. Заради постоянния, разнороден, упорит натиск на гражданите. Заради първия път, в който ние не се отказахме. Нали сте наясно, че наистина това е първият път, в който не се отказахме?
    Каквото и да ви казват, помнете, че ние направихме това. Процесите, които се случват в момента, са резултат от гражданския натиск, от нашата непримиримост, от усилията на всички ни. Бодяхме ги като трън в петата. Неотстраним. И сега започват ампутациите.
    Каквото и да ви казват, помнете тази една година. Това беше повратна година за България.
    Всички, които бяха част от това, могат да бъдат горди. Направихме онова, което е правилно. Заради утре.
    Всички, които гледаха отстрани, могат да си дадат сметка, че има смисъл да бъдеш гражданин, че колкото повече ни внушават обратното, толкова повече има смисъл да настояваме на своето.
    Всички, които ни се присмиваха, обиждаха ни, превръщаха ни в какво ли не могат да се погледнат в огледалото. Сега е добър момент да го направят. Каквото и да видят там, нека знаят, че могат да бъдат по-добри хора, по-добри българи. Нека знаят, че ще минат по този път само веднъж. И че пътят го правят те. Нека знаят, че могат да бъдат различни. Ако поискат.
    Ясно е, че нищо не приключва с оставката. Това е само стъпка от дълъг и труден процес на лечение на една болна, съсипана, полу-отчаяна държава. Много ще боли. Много.
    Обаче нали и най-дългият път започва с първата стъпка…
    Знам, че ще бъде по-лесно да си кажем: “Ок, има оставка, успяхме, готово.” Ще бъдем изкушени да го направим. Защото вложихме много и искаме да си починем. Но… Няма да стане. Няма кой друг да пази държавата, освен нас. Няма кой друг да оказва натиск. Няма кой друг да изисква. Няма кой друг да реже конците на кукловодите и да изкарва на светло онези, които искат да стоят в сенките. Няма кой друг да води тази битка за нормалност, морал, бъдеще…
    Няма кой друг. Само ние сме. Само ние. Това е нашата отговорност и привилегия. Това е нашата сила. May the force be with you, my friends. #ОСТАВКА #Дансnomore #протестнамрежа #единнарод

  12. Вечен позор за онези предатели и алчни кариеристи от “левите”, които се обвеяха с доживотен срам заради охотата, с която станаха подлоги на депесарските бандити!!!

Comments are closed.