police2204131От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 11.08.2013 г. в 19.30 часа в РУП Тетевен е получено съобщение от М. М. 27-годишен от с. Галата, Ловешка област, за това, че майка му – А. М. 43-годишна от с. Галата, Ловешка област не отговаря на мобилния си телефон. По този повод е посетил дома на родителите си, намерил е входната врата на къщата в заключено състояние, след като е погледнал през прозореца е видял трупа на баща си А. М. 48-годишен от с. Галата, Ловешка област и в страни от него на пода пушка.

На място е извършен оглед на местопроизшествие, при който се установи, че входната врата на къщата се намери в заключено състояние, в стая на втория етаж на къщата беше намерен трупа на А. М. – съпруга на А. М., с огнестрелна рана в дясната част на гърдите.

В съседна стая на същия етаж е намерен и трупа на А. М. /съпруг/, също с огнестрелна рана в областта на гърдите. На пода непосредствено до трупа на А. М. /съпруг/ се намери законно притежавана от него ловна пушка надцевка, кал. 12 както и три броя гилзи калибър 12 на пода и една в пушката.

От проведените беседи и със сина бе установено, че на 10.08.2013 г. цял след обяд двамата са били в конфликт, като са се карали на двора и в последствие вътре в къщата. По данни на съседите, скандала е приключил около 23.00 часа, като малко преди това са се чули изстрели.

Двата трупа са транспортирани в МБАЛ-Ловеч за аутопсия. Работата по случая продължава. В РУП Тетевен е образувано досъдебно производство.