Част от средствата за терена идват от благотворителната кампания на Фен Купа „Дари гол“ за шампионската титла на „Каталунците“

Днес село Кирчево (община Угърчин, област Ловеч) се превърна в събирателна за стотици почитатели на футбола от региона. Причината за това е откриването на един от най-висококачествените общински терени за мини-футбол в България. Появата на терена е по заслуга на община Угърчин и кметство Кирчево, а част от средствата идват от социалната кампания на Фен Купа – „Дари гол“.

Теренът беше официално открит от кмета на Кирчево Данаил Асенов, в компанията на футболните легенди Божидар Искренов и Пламен Николов и мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД Кирил Глушков.

„Благодарим на община Угърчин и нашите приятели „Каменица“ АД за  този футболен терен, на който ще се радваме на много приятни моменти. Голяма благодарност и на „Каталунците“, гордеем се с тях и ще ги подкрепяме докато сме живи“, обеща кметът Асенов, преди да се включи в демонстративния мач за откриването на терена.

Тимът на „Каталунците Кирчево“ е двукратен национален шампион на най-големия футболен турнир за любители в България „Каменица Фен Купа“. Заедно с първата си национална титла, „Каталунците Кирчево“ спечелиха за своето село благотворителния капитал на социалната кауза на Фен Купа „Дари гол“, който възлиза на близо 10 000 лв. Средствата бяха инвестирани в облагородяване на футболната среда в селото, а именно в подпомагане изграждането на новия общински терен. За да се отбележи техния принос, момчетата от отбора бяха наградени със специални плакети и получиха поздравления от всички гости.

Тъй като футболните терени са предвидени за футбол, веднага след откриването на игрището стартира демо мач с участието на два сборни отбора, съставени от „радостта на народа“ Божидар Искренов, легендарния български вратар от Световното ’94 Пламен Николов, медии, „Каталунците Кирчево“ и приятели на момчетата от региона. Капитанът на отбора Юли Дермански и голмайсторът Йосиф Шутев припомниха една позабравена традиция и определиха отборите с „цепене“, в което Йосиф настъпи Юли и избра Гиби като първо попълнение към своя отбор. Юли пък заложи на Пламен Николов. „Това май е единственият път, в който „каталунци“ ще играят едни срещу други“, коментираха зрителите с препратка към дългогодишното им футболно приятелство, което се отрази и на резултата в демонстрастивния мач – 2:2.

Цялото събитие е част от ежегодния събор на Кирчево, който и тази година се превърна в един прекрасен празник, обединяващ спорта, вкусната храна, студената бира и веселата компания. Веднага след демо мача спортната надпревара продължи с традиционния за Кирчево турнир по мини-футбол за отбори от региона. Дали тимът на кирчевските „Каталунци“ ще триумфира и на него, както и на Фен Купа, тепърва ще разберем. Но както се изрази капитана на отбора Юли Дермански: „Няма значение кой е пръв. Когато играем с приятели, забравяме да броим резултата. Важното е, че вече си имаме нов терен и то какъв! Сега можем да тренираме, да се забавляваме и да каним гости от къде ли не. Барселонските „Каталунци“ си имат „Ноу Камп“, а сега и ние си имаме домакински терен. Можем да го кръстим „Малкия Ноу Камп“, допълни Дермански с усмивка.

1 коментар

Comments are closed.