katastrofa1411141На 16 ноември 2014 г. страните в целия свят ще отбележат за девети пореден път Деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, ще почетат паметта на хилядите хора, загинали по пътищата вследствие на злополуки.

Българският Червен кръст, Пътна полиция, Държавно обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Българската православна църква, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Съюзът на българските автомобилисти провеждат в цялата страна акции и панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

В тази връзка на 15ти ноември Сектор “Пътна полиция” и БЧК –Ловеч ще проведе акция в град Ловеч и град Луковит ще проведе акция, в която доброволците БМЧК ще обясняват на шофьорите 10те правила за безопасно пъптуване, какво трябва да съдържат аптечките в автомобилите и как да прилагаме първа долекарска помощ при ПТП.

На 16 ноември нека почетем паметта на загиналите при пътни злополуки, да изкажем съчувствие към семействата им, но и да помогнем за спасяването на човешки живот като дарим кръв!