horata1706131Уважаеми граждани на Ловеч,

Време е да се разделим с миналото. Дойде времето, в което всеки от нас трябва да избере страна. Изборът е прост – да бъдем граждани или да бъдем гневни наблюдатели. Да променим системата или да продължим да се оплакваме, без да правим нищо.

В последните дни и месеци видяхме нещо, което бяхме забравили. Гражданите имат думата! През февруари протестите свалиха правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. Днес, отново хората, макар и други, излязоха да защитят страната си и ще свалят правителството на Станишев, Доган и Сидеров.

От тук  нататък всеки, който дойде на власт, независимо от каква партия и коалиция е, ще трябва да знае, че в Парламента, в управлението на държавата, в управлението на градът ни, не може да се върви срещу интересите на обществото. Мнението на хората не може да не се зачита.

Вече дори част от политиците разбраха това!

Хилядните протести на гражданите, които в рамките на часове могат да блокират страната са гаранцията, че България тръгва по нов път. Пътят на истинската демокрация! Пътят на разумните и свободни хора!

Затова днес ставаме от тридневната „седянка“ и започваме протест с искане за:

  1. Незабавна оставка на кабинета Орешарски
  2. Разпускане на Народното събрание и нови избори

Уважаеми граждани на град Ловеч, излезте с вашите семейства. Доведете вашите приятели, поканете вашите съседи. Имаме един град, една страна и от нас зависи как ще живеем заедно в тях.

Уважаеми членове на политическите партии, забравете за момент различията и намерете това, което ни обединява – каузата България!

Носете свирки, български знамена, плакати, балони! Доведете децата си, за тяхното бъдеще е всичко!

Протестът е и празник. Празник на свободните хора!

Днес, 17 юни 2013 година от 18.30 часа

Сборен пункт:  Площад „Екзарх Йосиф I”

19 коментара

  1. Извинението се приема 🙂

  2. “debelaka казва:
    17.06.2013 в 16:07
    Сигурен съм, че и Airis няма да си затътри мазолестия задник по-далеч от хладилника,”
    debelaka май не позна и се извинява на госпожата. Като доказателство ми показаха два листа от протеста пред общината днес.

  3. Аз съм срещу това Пеевски да е шеф на каквато и да било държавна структура. Срещу назначения след пазарлъци между хора, които не харесвам, кабинет “Орешарски”. Дотук. Това е общото между мен и милионите други сънародници, това е обединяващото ни.
    Лозунгите, в които се споменават партии, нямат място в моя протест. Много членове на БСП и Атака не са съгласни със случващото се в момента и със сигурност желаят промяна. Вероятно и от ДПС има такива. Не съм съгласен с лозунгите, издигнати снощи в Ловеч. Нито пък с размахваните карикатури как някой бърка на другиго в задника. Това вече не е МОЯТА позиция, нито моето виждане за един интелигентен и насочен към хората протест.
    Ако някой има да си решава някакви проблеми със Сидеров, това не ме интересува и касае. Моля, не ме забърквайте във вашите междупартийни, уж националистически, спорове и борби.

  4. Днес мирния граждански протест, който се провеждаше пред общината през последните три дни бе безпардонно подменен от политическата улична „демокрация” .

    Винаги съм бил противник на такъв тип демокрация защото не е приемам улична „демокрация” за разумен и интелигентен протест на гражданите.

    През последните 24 години уличната ‘демокрация’ не е довела до нищо добро за народа, след като сега пак е на площада.
    Уличната ‘демокрация’ е политическо мероприятие от което се разграничавам и в което не участвах днес.

    Едно да говориш, спориш, коментираш, свириш и скандираш на площада, а съвсем друго е да плашиш децата с крясъци по главната улица, да спираш движението и създаваш хаос в града за кефа на няколко паднали от власт политици.Същите тези политици, които когато дойдат пак на власт избрани от народа, забравят за него и гледат само личния си интерес до следващата улична ‘демокрация’.

  5. Предложения:
    1.Не Пеевски, а Горов трябваше да предложат за шеф на ДАНС- тогава вече ще може да си пие и да си кара.
    2.Оставете ги още малко тези и ще пуснат референдум с въпроса ” Да се нарави задължителен сюнета за всички лица от мъжки пол навършили 18 години”.

  6. Какъв протест?Какви пет лева?

  7. На мен пък ми писна от тарикатчета с идиотски лозунги да говорят и протестират от мое име. Затова не ме интересува какво става извън дома ми и ще си се плуя пред компа и телевизора. Сигурен съм, че и Airis няма да си затътри мазолестия задник по-далеч от хладилника, ама иначе много ги разбира нещата и обича да говори от името на всички българи…

  8. В излишни пререкания няма да се впускам. Не знам за теб, ама на мен лично ми писна от откровените лъжи на “избранниците” и неимоверната “амнезия” след изборите. Трябва да е наказуемо. Колко партии избегнаха подписването на клетвени декларации, за изпълнение на предизборните обещания и платформи?
    Харесва ли ти да те правят на балък? Или може би да си от “глобената от Европа България за нарушения по ….. проект”? А може би повече ти харесват добавките за преноси, “зелена енергия”, “проектиране”/пардон подкупи/, конкурси с предизвестен край, унищожената икономика, раздадените гори и плажни ивици, разрушените заводи, дадените милиарди за “консултации”.
    Дори и да се стигне до национализация, дали ще има смисъл при съществуващата система?
    Няма сини, червени, зелени и бембени – всичко е постановка за публиката.
    А ти какво искаш? Да се махне един разбойник, за да дойде друг ли?/както стана/ Без промяна на системата и този протест ще постигне едно голямо нищо.
    И стига с това противопоставяне и дребнави сплетни. Турци, цигани, червени бабички, сини дядовци, стопани, работници, служители, бизнес, средна класа, емигранти, студенти, деца, родители… всички сме потърпевши от системата. Аз не съм съгласна да играя жертва, ти какво ще кажеш по въпроса.
    Приключих

  9. Твърде много едър рогат добитък в бирхането – ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, НОВА КОНСТИТУЦИЯ ,,,………. !!!!!!! Това което искахме в началото – и в нар,събрание да останат малко но качествени хора! –

  10. И намаляване поне наполовина броя на депутатите!

  11. “…разваляне на договори подписани против интересите на България”
    “До изпълнение на волята на народа…”
    “Ефективни присъди за неизпълнение на предизборни обещания”
    Ти май, а? И ние не сме чак такива балъци, че да се връзваме на подобни глупости.
    Кой ще определи кой договор е против интересите на България и кой не? Кой ще каже кое точно искане е по волята на народа и кое не е? Кой точно народ? Червените пенсионери с изгладените от десетилетията пропаганда мозъци също са част от този народ. Малцинствата народ ли са или не? Аз не съм съгласен с теб, аз тогава народ ли съм, имам ли воля и кой ще ми я уважи?
    За предизборните обещания – нямам думи що за тъпотия може да сътвори човек, за да се направи на интересен.
    Ти не беше ли същото никче, което при едни други протести преди няколко месеца искаше национализация?

  12. Прав си Данчо – интереса клати феса /изключително актуално словосъчетание/, но няма друг начин. Ако системата се запази в този и вид и продължи да работи по познатия ни начин, страната е загубена.
    Алтернативата повече ми харесва – натиск, без отстъпване, без залъгване, без разединение, кумири и идоли. До изпълнение на волята на народа, аз я написах по-горе.
    И сега виждам, как се опитват да подменят протеста. Политиците пак канят някакви “протестиращи”, трактори и комбайни да плямпат глупости в ефир. Всякакви паразити се опитват да изместят центъра на протеста в своята посока, медиите им помагат, пълна дезинформация, платени агенти и провокатори, лумпени и политици.
    Да не се поддаваме отново на провокациите им, нека не позволяваме да ни насъскат едни срещу други. Единственото разделение е народа срещу политическата мафията – нищо друго.
    Интереса може да клати феса, но собствената кожа е по-мила. Като ги хване страх от любовта народна и всичко ще приемат.
    #несмебалъци

  13. Airis, идеята е много добра и я подкрепям, но според мен на практика е не изпълнима, няма как да се принуди който и да е да направи каквото и да е , особено депутати да гласуват едно или друго предложение за каквото и да е, особено, когато това касае личния им интерес

  14. Преди 2. трябва да ги принудим да направят:
    -Промените в изборния закон
    -Премахване на кандидат-депутатски, депутатски, партийни…. имунитети
    -Отзоваване на депутати
    -Драстично намаляване или премахване на партийните субсидии
    -Пълна лустрация на прехода и режима преди него
    -Лична и партийна отговорност по чл.282 от НК. Oпростяване на процедурата и създаване на работеща правна възможност за разваляне на договори подписани против интересите на България.
    -Ефективни присъди за неизпълнение на предизборни обещания.

    В противен случай след няколко месеца пак ще сме по площадите.

    За всичките години нима не осъзнахме, че:
    БСП=ДПС=ГЕРБ=РЗС=АТАКА=ДСБ=НДСВ=БКП=СДС=….=МАФИЯ

  15. Georgi Kadiev преди минути писа във фейсбук :

    И отново само до членовете на БСП и онези леви избиратели, които ни подкрепиха на изборите и които се чувстват смазани и предадени:

    Вече няма значение дали Станишев е подал оставка. Той загуби партията, когато загуби каузата. Няма значение и Национален съвет, пленуми, конгреси- това са процедури.

    Когато хиляди хора крещят "Червени боклуци" и "Мафия", значение вече има само едно. Да покажеш, че не си червен боклук, не си мафия. Че не си част от задкулисието. Че си част от онази България, която иска честност и почтеност в политиката.

    Затова призовавам всички хора от БСП, които ги боли, които не искат да се срамуват, които пазят в сърцето си пламъка на лявата идея.

    Да се съберем довечера в 19:00 пред "Позитано" 20. Без кордон полицаи, без страх и срам. Да покажем, че имаме характер и гръбнак и пазим каузите си.

    Слагайте по една червена фланелка и идвайте.

    Промяната в БСП започва от нас, не от пленуми и конгреси.
    Ние сме БСП, ние сме България.
    19:00, на Позитано 20.

  16. Бре след като никой не иска да заведем дело за отмяна заповедта за къпането и плуването ….

Comments are closed.