shahtagradska505131Павлин Иванов

От много време в Градската градина, където играят и много деца, зеят дупки. Някой вероятно е откраднал шахтите, което безспорно е лошо. Но още по-лошо е, че на никой не му прави впечатление, че възрастни хора и деца, които всеки ден сядат на близките пейки или играят на детската площадка могат да се почупят и то в центъра на областния град.

Няколко седмици изчаках зеещи дупки да направят впечатление на някого. Явно ловчалии толкова много са свикнали с опасностите, че ги приемат като нещо нормално, част от пейзажа.

Призовавам общинската администрация да обърне внимание и намери бързо решение на проблема, както е правила винаги по всеки сигнал на „Ловеч днес“, а ловчалии да гледат в краката си, когато минават през Градската градина. И дано да няма пострадали!

Идва Цветница. Хиляди хора от близо и далеч пристигат в нашият града за най-красивият и цветен празник. Дали искаме да ги изпратим с гипс и патерици?

 

10 коментара

  1. dpbi2003, зам.кмета по устройство на територията е отговорен, тъй като това е в неговия ресор , а всички останали са само изпълнители, които изпълняват негови заповеди

  2. Подкрепям отговора,който е насочен към г-н borissov. Никога не са присъствали представители на к-с "Здравец" на обществените обсъждания/или поне на тези,на които аз съм била/. Дори си спомням,че веднъж, специално попитаха дали има граждани от Заводски.За разлика от тях,един " Червен бряг" са много напористи и ето,че нещата им се получават/предвид последните средства,отпуснати за ремонт и реконструкция/.
    Подготвила съм снимки на кулата-пързалка и ще уведомя btv, щом като няма към кого да се обърна в нашата община. 🙁

  3. Стотици подобни примери могат да се изброят в града.Впечатлението е, че никой от общината не се интересува от тези въпроси.
    Господин Заверджиев, възможно ли е да се публикуват имената на отговорните служители в Общината, щом все пак има такива?

  4. Author

    Уважаеми г-н Борисов, имате квартален съвет. Според досегашните му отчети, които са публични и може да се запознаете с тях, всичко във вашият квартал е наред. А това вероятно е и причината, поради която, администрацията има такова отношение към квартала. Искам да ви напомня, че има фонд за граждански инициативи, пред когото можете да кандидатствате за да направите нещо хубаво в квартала си. Имаше обществено обсъждане на Бюджет 2013, където също всеки жител на общината може да постави проблеми и да се търси тяхното решаване. Има също и общински съветници, от различни партии (ако имате предпочитания към някоя) към които може да се обърнете за съдействие, Ако използвате поне някоя от посочените възможности или други такива, твърде вероятно е квартала ви да изглежда по доста различен начин, а не както е в момента – като на снимка получена от Марс.
    Но това е въпрос на избор и инициативност от страна на живеещите на Заводските. Повярвайте, независимо кой какво ви обещава, ако не се вземете в ръце и да защитите интересите си, ще продължите да си живеете както и до сега. Въпрос на избор е.
    Павлин Иванов

  5. Карай бреееееееее! Важното е да има финанси за храма на сатаната и прочие партийни дейности. Иначе си може да се измисли нещо ама общинарите са за това на работа защото не мислят а чакат някой да им каже какво да правят.

  6. Тези, дето ходите по центъра, все гледате краката да не си счупите. Елате и вижте нашият квартал Здравец как е цъфнал дупка до дупка! Нито кмет, нито председател тук не са стъпвали от празника на квартала когато си правеха имидж. Тя властта е сладка – избори идват. Кой към София, кой към морето…

  7. От нова година в общината би трябвало да работи специално звено, което е създадено да решава точно такива проблеми, но май изобщо не е почнало работа до сега.

  8. Г-н Иванов,вчера минах оттам и го видях.Същото/за децата/ си помислих.Но,така също се замислих, към кого да подам сигнала?Ами,онова недоразумение пред блок "Мир",за което някой взе добра сума,а сега е полуразрушено,но не всичко по него е проява на вандализъм.И там пак въпрос-към кого да се обърна?

  9. Г-н Иванов,вчера минах оттам и го видях.Същото/за децата/ си помислих.Но,така също се замислих, към кого да подам сигнала?Ами,онова недоразумение пред блок "Мир",за което някой взе добра сума,а сега е полуразрушено,но не всичко по него е проява на вандализъм.И там пак въпрос-към кого да се обърна?

  10. “Вижте, общината не може да направи много за икономическото развитие на гр. Ловеч!” – Минчо Казанджиев

Comments are closed.