rzi1311141СЕДМИЦА ЗА БОРБА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО 03 – 11 НОЕМВРИ 2014 г.

КАМПАНИЯ НА РЗИ – ЛОВЕЧ

Във връзка с ежегодното провеждане на Национална седмица за борба със затлъстяването от 03 до 11 ноември 2014 г. РЗИ – Ловеч организира кампания на регионално ниво под наслов “Здравословните храни и борбата с наднорменото тегло”.

В кампанията участваха ученици от СОУ „Св.Климент Охридски“ гр.Ловеч и деца със специални образователни потребности от Ресурсен център гр.Ловеч с основна цел да променим мисленето, да изберем здравословния начин на живот за намаляване на наднорменото тегло и затлъстяването.

Експерти от Дирекция “Профилактика на болестите и промоция на здравето” проведоха тематични обучения на 150 ученика от начален и прогимназиален курс на училището. Интерактивно обучение по темата беше показано от децата на Ресурсния център пред деца-доброволци в Регионална библиотека гр.Ловеч.

rzi1311142В рамките на Седмицата бяха проведени три конкурса – за рисунка, за колаж и за презентация с участието на 52 ученици на възраст от 7 до 18 години. На 11 ноември в Музея на СОУ “Св. Климент Охридски” се състоя награждаването на победителите в конкурсите. Директорът на училището г-н Валери Христов и представители на РЗИ връчиха 9 награди и грамоти на най-добрите.

В конкурса за рисунка във възрастова група I – IV клас бяха раздадени 3награди, грамоти и ваучери за пазаруване в Офис 1:

Първа награда и ваучер на стойност 20 лв. спечели Анна Юриева, ученичка от IVб клас.

Втора награда и ваучер за 15 лв. спечели Вадим Тихомиров, ученик от IIб клас.

Трета награда с ваучер за 10 лв. спечели Михаил Борисов, ученик от I клас.

Във възрастова група IV – VII клас конкурсът спечели Аднан Юлиянов, ученик от VIа клас, той получи грамота и ваучер за 20 лв.

rzi1311144В конкурса за колаж учениците участваха масово и от двете възрастови групи. Всички наградени получиха грамоти от РЗИ.

Във възрастова група I – IV клас първо място и ваучер за 20 лв. спечели IIа клас, който беше работил задружно и с много ентусиазъм.

Във втората възрастова група V – VII кл. първа награда и ваучер за 20 лв. получиха Гергана Мирославова и Михаела Светославова от VIIа клас.

Втора награда и ваучер за 15 лв. получи Ралица Валентинова от VIа клас.

Трета награда с ваучер за 10 лв. спечелиха Грета Аспарухова и Нанси Йорданова от VIа клас.

Една награда беше връчена за изключително професионално създадена презентация от Християна Пеева, ученичка от Xa клас. Тя беше наградена с грамота и ваучер за 50лв.

РЗИ – Ловеч благодари на всички участници в конкурсите!

 

1 коментар

  1. Какви здравословни храни те блазнят бре началник? Я обади на колко хиляди тука ни е забранено да си купуваме всеки ден храна от магазина. Ама не го прави на трагедия защото според ЕКПЧ не ни е гарантирано правото да си купуваме храна от магазина. Не видях да се споменава думата спортуване. Явно съвсем сте го ударили на мързел както и дипломираните психари де които си издадоха документ, че съм луд и понеже спортувам постоянно, правя лицеви опори.

Comments are closed.