sds1710131Павлин Иванов

От името на групата съветници на СДС в Общински съвет Ловеч, днес Иво Райнов внесе две предложения в деловодството на местният парламент и Община Ловеч.

От синята партия смятат, че е засегнат общественият интерес с обявената от кмета Казанджиев обществена поръчка за смесосъбирането и сметозивозването в Ловеч, която е на силно завишена начална цена. Според официалните документи, за две години спечелилата фирма ще прибере 2.5 милиона лева без ДДС за дейностите по чистотата, като в сравнение с предходните години, прогнозната сума е силно завишена.

Тъй като поръчката е публикувана без обсъждане на политиката по управление на отпадъците в Общински съвет, от СДС са категорични, че кмета Казанджиев дължи обяснение за мотивировката си за цената. Точно за това, сините искат изслушване на Казанджиев пред Общински съвет.

Утре на председателският съвет на местния парламент, ще проличи кой и как ще защити обществения интерес или ще тръгне срещу него.

Вторият внесен документ, внесен в деловодството на Община Ловеч е на основание чл.27а от ЗОП, като предложението е за отстраняване на неточност или фактическа грешка, а именно – силно завишената цена на обществената поръчка.

Утре, от позицията на съветниците участващи в Председателския съвет ще стане ясно ще бъде ли допусната точката за изслушване на кмета Казанджиев и кой реално ще защити общественият интерес.

 

Очаквайте информация от проведената днес пресконференция на СДС по темата с обществената поръчка и продажбата на Стоматологията

8 коментара

  1. Съобщете какво стана на председателския съвет вчера.Имаше ли съветници ,които не защитиха обществения интерес и не искаха да допуснат в дневния ред искането на СДС.
    Напишете имената им,че да им идърпаме ушите.

  2. Критиката винаги е полезна,дори тази,която само ни казва това,което вече сме усетили – че сме в тинята,макар и да не сочи изхода от блатото.

  3. “Да крадеш законно е начин на живот в България.
    …………………………………………………………
    И търсете виновника там, в другия свят, там, в пъкления нечий сценарий…
    Търсете и не се безпокойте – винаги на тази територия ще има кой да ви се “върже”, кой пак да ви избере и на следващите избори, кой да ви защити от такива проклети “критикари” като моя милост… Да, винаги ще има… Просто сте случили на народ, пардон, на народец…”

    http://avtorski.pogled.info/article/56252/Da-kradesh-zakonno-nachin-na-zhivot-v-Balgariya

    1. Хайде да познаем в какви политически цветове са “облечени” тези държавни служители. Бас ловя – във всичките разновидности на нашенските партии.Сигурен съм и че сред тях има много “патриоти”, много “борци за демокрация”, много “борци за справедливост”, “борци срещу корупцията” и тъй нататък “все борци”…

      От същата статия
      Но не е луд тоз, който яде баницата – казал народа /тогава мъдър/

  4. КУМчо ВЪЛЧО държи томахавката

  5. Препоръчвам да смените снимката на “тримата от…” СДС.На тази единият от тях изглежда като овчарчето Калитко с ремъчката на преметнатата през рамо торбичка.А инак човекът е бизнесМЕН и не му отива.

    1. Само този коментар ли успя да роди мъдрата ти глава? А нещо по темата?

Comments are closed.