ezikova2701141Пловдивското сдружение „Майки срещу дрогата“ ще се срещне в Гимназията за чужди езици в Ловеч с ученици, родители и педагози на 29 януари, сряда, от 17,30 часа в Зала „Америка за България“. Ще бъдат представени книгата „Всичко възможно“ на Веселина Божилова, председател на сдружението, и лекция на тема ” Зависимостта като болест”  от д-р Иван Добринов – дългогодишен консултант на сдружението, завеждащ Отделението за зависимости в Психиатричната болница в Раднево. Инициативата за тази среща е по проекта на Езиковата „Заедно срещу дрогата“.

„Всичко възможно” е книга, в която няма нито една измислена дума – в нея са събрани лични истории и наблюдения на авторката върху живота с наркотици от над 6 години. Тази книга е за хората, които знаят за какво става дума – за да почерпят от нея надежда и лични поуки. Тя е и за хората, които не знаят – не бързайте да осъждате. Преди да го направите, опитайте да разберете какво се случва. Какво е да гледаш как детето ти се самоубива и да не знаеш как да му помогнеш? Какво е да осъзнаваш, че си загубил вече всичко, което си обичал и трябва някак да намериш сили в себе си, за да промениш изцяло живота си? Има ли надежда за наркотично зависимите и за техните близки, или всичко е обречено? В тази книга има много болка и огорчение, гняв и негодувание, но има и надежда, и радост.

3 коментара

  1. Ами явно живееш в свят, в който всеки селянин, докопал се до компютър, може да си покаже културата.
    Многото телевизия също, както виждаме от примера по-горе, е вредна за хората. .

  2. КАКЪВ СМИСЪЛ ДА ПРАВИМ ДИСКУСИИ,ДА ВОДИМ БЕТКА ДА ОПАЗИМ ДЕЦАТА СИ,КОГАТО ОТ ЕКРАНА НА НАЦИОНАЛНИ МЕДИИ СЕ ПРАВИ РЕКЛАМА НА ДРОГА!МИНАЛАТА СЕДМИЦА ГЛЕДАХ ЕДНО ПУБЛИЦИСТИЧНО ПРЕДАВАНЕ,В КОЕТО ЕДНИ УЧЕНИ ХОРА ОБЯСНЯВАХА,КАК КЪМ ТЮТЮНА СЕ ПРИВИКВАЛО,А КЪМ МАРИХУАНАТА НЕ,КАК АЛКОХОЛА МОЖЕЛ ДА ДОВЕДЕ ДО ДЕЛИРИУМ,КОЕТО ВИДИТЕ ЛИ,НЕ Е ВЪЗМОЖНО ПРИ ХЕРОИНА !СЛЕД ТОВА ЕДНО МЛАДО МОМИЧЕ С НЕВРОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ ОБЯСНИ,ЧЕ ПУШИ ТРЕВА И СЕ ЧУВСТВА МНОГО ДОБРЕ.НЕ ИЗДЪРЖАХ И СМЕНИХ КАНАЛА,САМО ЗА ДА ВИДЯ РЕПОРТАЖ ОТ ЩАТА КОЛОРАДО,КЪДЕТО ПРОДАВАЧ В ЛЕГАЛЕН МАГАЗИН ЗА МАРИХУАНА ДОВОЛНО ОБЯСНЯВАШЕ КАКЪВ ГОЛЯМ ОБОРОТ НАПРАВИЛИ,ТОЗИ ПЪТ СЕ ПРЕХВЪРЛИЛ НА CNN,КЪДЕТО ОБАМА ОБЯСНИ,ЧЕ ПУШЕНЕТО НА МАРИХУАНА БИЛО “ЛОШ НАВИК” НО НЕ ПО ВРЕДЕН ОТ АЛКОХОЛА.ПРИЯТЕЛИ В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ ?

Comments are closed.